Main Content

Aubameyang mohol v lete posilniť PSG, prečo to nevyšlo?

sobota, 24. september 2016 14:08 | Autor: Jakub Vaverka

Aubameyang mohol v lete posilniť PSG, prečo to nevyšlo?
Aubameyang mohol v lete posilniť PSG, prečo to nevyšlo? | zdroj: © TASR

Gabonský reprezentant Pierre- Emerick Aubameyang patrí medzi najžiadanejších futbalistov súčasnosti. Extrémne rýchly a technicky zdatný ofenzívny univerzál je stále hráčom Dortmundu, v lete však mohol prestúpiť do Paríža.

Portál 90min.com prezrádza, že záujem francúzskeho šampióna PSG o Aubameyanga bol skutočne konkrétny, kouč Unai Emery však hviezdu Bundesligy do svojich radov nezískal. Ťahúň Borussie Dortmund vysvetľuje, prečo sa v lete nesťahoval pod Eiffelovu vežu: „Áno, Paríž Saint- Germain prišiel s ponukou, bola však rýchlo zamietnutá,“ začal extravagantný blesk.

Bývalý futbalista francúzskeho AS Saint- Etienne pokračoval: „Nebolo to však preto, že by som nechcel odísť do Paríža, ale preto, že ich vystupovanie bolo na biednej úrovni. To mi povedal môj otec. Možno by bolo pre nich lepšie, keby mali športového riaditeľa.“

Kde bol vlastne problém? „Paríž mal ísť najprv za mojím otcom a následne rokovať s Dortmundom. Nakoniec to však dopadlo tak, že preskočili môjho otca a informovali sa priamo u BVB. Ich ponuka bola ďaleko nižšia, ako to, čo Borussia za mňa požadovala.“

Okrem Parížu Saint- Germain sa o Pierra- Emericka Aubameyanga v letnom prestupovom období vo veľkom zaujímal aj Manchester City, kam ho chcel získať bývalý kouč Bayernu Mníchov Pep Guardiola. Samotný „Auba“ neraz médiám povedal, že starému otcovi raz sľúbil, že jedného dňa oblečie dres kráľovského veľkoklubu Realu Madrid. K dnešnému dňu sa ho však nepodarilo získať ani Los Blancos, očakáva sa, že Borussia by si za jeho služby zapýtala približne 80 miliónov libier.