Main Content

KURIOZITA: Hráč Evertonu odmieta opustiť klub, v ktorom ho nechcú

sobota, 24. september 2016 11:11 | Autor: Timotej Gašper

KURIOZITA: Hráč Evertonu odmieta opustiť klub, v ktorom ho nechcú
KURIOZITA: Hráč Evertonu odmieta opustiť klub, v ktorom ho nechcú | zdroj: © TASR

V anglickej Premier League len nedávno vyšla najavo veľká kuriozita, podľa ktorej známy futbalista odmieta odísť z klubu napriek tomu, že nedostáva žiadne šance a odpísal ho aj tréner Koeman.

Oumar Niasse je rodákom zo Senegalu, kde tiež načal svoju kariéru v klube Ouakam. Do Európy sa prvýkrát pozrel v roku 2012, kedy ho na polročné hosťovanie vzal nórsky celok SK Brann. Na severe to však nebolo ono a vtedy 22-ročný mladík sa vrátil do rodnej zeme, odkiaľ ale už čoskoro putoval do Turecka, kde mu šancu ponúkol Akhisarspor.

Niasse začal v Super Lig strieľať gól za gólom a na konci ročníka ich nazbieral 12. Sympatické a dravé výkony tohto Afričana sa dostali aj do Ruska, konkrétne do moskovskej Lokomotivy. Doteraz určite životnú sezónu odohral Oumar v drese moskovského klubu, kde za rok a pol nastúpil k 42 zápasom, strelil 19 gólov a pridal aj 14 asistencií.

V tej dobe bola zo Senegalčana superstar, ktorá mala na stole desiatky ponúk na prestup. Nič však nebolo vážne až do chvíle, kedy sa ozval Roberto Martinez, tréner liverpoolskeho Evertonu. Niasse si splnil detský sen v podobe pôsobenia v Premier League, kde ho prvotne mala čakať sľubná kariéra.

Od februára 2016 ale Oumar odohral len 7 zápasov, v ktorých vyšiel gólovo na prázdno. Možným zlepšením mal byť štart novej sezóny, no do tej vleteli „The Toffees“ s novým trénerom. Ronald Koeman si od začiatku leta stanovil káder, s ktorým chce pracovať a žiaľ pre niektorých to znamenalo koniec.

Medzi nechcených sa dostal aj Niasse, no ten odmietol o možnom prestupe vôbec polemizovať. Nový kouč mu však už začiatkom leta oznámil, že nebude dostávať šance, čo rozprúdilo vlnu špekulácií.

Povedal som mu, nech sa radšej prestúpi, pretože pod mojim vedením si nezahrá. On to ale odmietol, čo síce absolútne nechápem, no asi je to normálne,“ okomentoval situáciu Koeman.

Niasse bol dokonca odstavený od A-tímu a počas týždňa dostal šancu od rezervy Evertonu, za ktorú pri svojom debute rovno aj skóroval. Dôkaz formy však nič neznamenal, čo potvrdil aj tréner. „Nieje to je o góloch, ja som mu povedal oveľa skôr, že hrať nebude. Chcel som mu dobre a dal som mu aj voľnú ruku pri výbere nového klubu. Viem, že ho chceli v Crystal Palace, no on nemal vôbec záujem. Každý futbalista chce hrať futbal, no v tomto prípade mi to akosi nesedí. Samozrejme, musím mu dať istý herný čas, pretože je s klubom zaviazaný kontraktom, no veľa ho nebude,“ dokončil interview pre Daily Mail holandský tréner.

Oumar Niasse má však stále len 26 rokov a potenciál reštartovať svoju kariéru v akomkoľvek kvalitnom klube, no to musí najprv vzdať boj a odísť z Goodison Paku.