Main Content

Štart Ondreja Dudu v reprezentácii je vážne ohrozený

utorok, 20. september 2016 11:28 | Autor: Filip Chudý

Štart Ondreja Dudu v reprezentácii je vážne ohrozený
Štart Ondreja Dudu v reprezentácii je vážne ohrozený | zdroj: © TASR

Ondrej Duda vynechal už zápas proti Anglicku, pričom podľa správ zo zahraničia je otázny aj jeho štart v ďalšej časti kvalifikácie. Kedy by sa mohol vrátiť do hry?

V pôvodnej nominácii na Anglicko sa nachádzal aj Ondrej Duda, ale správy z Nemecka hlásili ešte pred reprezentačným zrazom, že nebude môcť pre zranenie reprezentovať, čo sa ukázalo ako pravdivé a Duda z nominácie vypadol. Čoskoro bude ohlásená nominácia na októbrové kvalifikačné zápasy v Slovinsku a doma so Škótskom, no a z Nemecka opäť neprichádzajú dobré správy.

Berlínske médiá, ktoré situáciu v tamojšej Herthe rozoberajú podrobnejšie, vyšli so správami, že Duda svojmu novému zamestnávateľovi tak skoro nepomôže. „Pokiaľ začne trénovať, mohol by nám pomôcť na konci jesennej časti,“ povedal pre berliner-zeitung.de tréner berlínskej Herthy Pál Dárdai.

S ľahkým bežeckým tréningom by podľa berlínskych médií mohol začať Ondrej Duda už budúci týždeň. No nás, samozrejme, viac zaujíma, či by mohol byť Duda plnohodnotne pripravený už na októbrové kvalifikačné zápasy, ale nielen slová Pála Dárdaia vyznievajú pre nás skôr negatívne.

Berliner Morgenpost pred pár dňami informoval, že Duda sa vráti najskôr v polovici októbra, čo je už po našich kvalifikačných zápasoch. Navyše tréner Herthy v rozhovoroch viackrát zdôraznil, že Dudov návrat neuponáhľajú, ale počkajú si, dokiaľ bude plne pripravený.