Main Content

Guardiola chystá veľký zimný nákup z konkurenčného Arsenalu

pondelok, 19. september 2016 11:26 | Autor: Timotej Gašper

Guardiola chystá veľký zimný nákup z konkurenčného Arsenalu
Guardiola chystá veľký zimný nákup z konkurenčného Arsenalu | zdroj: © TASR

Podľa informácií plátku Express.uk sa v zimnom prestupovom období udeje gigantický prestup v rámci Premier League. Zúčastnení budú Manchester City a Arsenal Londýn.

Nedeľné vydanie prestupových špekulácií zaskočilo azda každého futbalového fanúšika. Pozornosť si získala správa, ktorá informuje o možnom prestupe azda najväčšej hviezdy Arsenalu priamo na Etihad Stadium. Ide o Alexisa Sanchéza, ktorého opisujú ako neusadeného hráča.

Čílsky tank prišiel do Londýna v lete 2014 za 43 miliónov eur, čo je na Arsenal riadne vysoká investícia. Do kádra „The Gunners“ však Alexis zapadol dokonale a rýchlo sa zaradil medzi najväčšie opory mužstva. V 99 stretnutiach Čiľan strelil 46 gólov a pridal aj 25 asistencií, čo sa berie za viac než úspešné „ostrovné“ ťaženie.

Napriek množstvu gólov či víťazstiev sa Sanchez javí neusadeným štýlom, ktorý naznačuje hlavne jeho odmietnutie novej zmluvy. V lete 2014 podpísal kontrakt na štyri roky, ktorý mu vedenie samozrejme chce predĺžiť a udržať tak symbol úspechu posledného obdobia na Emirates Stadium.

Hlavným problémom pri neúspešnej dohode o novej zmluve môže byť fakt, že vedenie AFC si nemôže dovoliť splniť všetky jeho požiadavky. Rokovania sa preto naťahujú a odkladajú. Naopak klub, ktorý každému futbalistovi splní všetky najtajnejšie priania, sídli na Eastlands. Manchester City pod správou arabských miliárd je v štádiu výraznej revolúcie a posunu na vyšší level, ktorý od tohto leta pomáha dosiahnuť taktik Pep Guardiola či hŕstka nových hviezdnych posíl.

„The Sky Blues“ budujú s novým trénerom akýsi „dream team“, do ktorého Guardiola podľa plátku Express počíta aj s 27-ročným krídelníkom. City plánuje vykúpiť konkurenciu a stavať na širokom no hlavne vysoko-kvalitnom kádri.

Alexis je univerzál a ofenzívna hviezda svetovej triedy, ktorá dokáže odohrať životný zápas na ktoromkoľvek ofenzívnom poste, čo je pre španielskeho trénera často hlavným faktorom. Ak by sa tento zatiaľ nemožný prestup nakoniec uskutočnil, Sanchez by si mohol týždenne prísť až na 200 tisíc libier.

Plán vedenia či hráčov „Citizens“ je jasný - triumf v Premier League, no hlavne v Lige majstrov. Bude pri tom aj Alexis Sanchez?