Main Content

Fabregas na lane talianskych gigantov. V Chelsea vraj končí

pondelok, 19. september 2016 11:21 | Autor: Timotej Gašper

Fabregas na lane talianskych gigantov. V Chelsea vraj končí
Fabregas na lane talianskych gigantov. V Chelsea vraj končí | zdroj: © TASR

Vyzerá to tak, že dni španielskeho záložníka v Londýne súzrátané. Nájsť si nový klub ale nebude pre Fabregasa žiadny problém, keďže záujem oňho podľa britského Mirroru prejavilo viacero talianskych klubov.

Cesc Fabregas prišiel na Stamford Bridge v lete 2014 za 30 miliónov z FC Barcelona. Napriek dlhým rokom v Arsenale Španiel napodobnil viacero „zradcov“ a prestúpil do tímu úhlavného rivala. V modrom drese sa okamžite zaradil medzi opory a začal predvádzať svoje preslávené technické finesy.

Pod Josem Mourinhom sa mu arilo a v sezóne 14/15 nazbieral v Premier League 11 asistencií. Neskôr však začala prichádzať mierna herná mizéria a pod novým trénerom to Cescovi až tak nešlo. Z minulej sezóny si síce odniesol bilanciu 5+5, no to je na záložníka typu Fabregas proste málo.

V lete prevzal „The Blues“ temperamentný Antonio Conte, ktorého príchodom si Španiel sľuboval zlepšenie situácie. Opak sa však stal pravdou a trápenie nabralo ešte väčší rozmer ako predtým. Od začiatku nového ročníka Premier League sa španielsky reprezentant musel zmieriť s miestom náhradníka a dovedna odohral v lige len mizerných 32 minút.

Napočudovanie sa hviezda „La Roji“ prezentuje úplne kľudne a normálne. Vzťah s trénerom, či malé vyťaženie opisuje ako prirodzené a svoj odchod z Londýna rázne zamieta. Situácia však začína naberať kritické rozmery, ktoré majú podľa plátku Mirror.uk vyústiť až k prestupu.

Ak by teda nízke využitie pokračovalo a zo záložníka by sa stal len náhradný hráč, určite by aj sám Španiel začal uvažovať nad odchodom. V máji oslávi 30.narodeniny, čo ho tiež núti k rozhodnutiu, kam smerovať kariéru ďalej.

Už teraz sa o jeho dostupnosti informovalo trio gigantov z Talianska - milánske AC aj Inter a tiež Juventus Turín. Podľa Mirroru je ich záujem mimoriadne vážny.

Aj keď niekdajšia sláva milánskych klubov je dávno preč, oba majú stále čo ponúknuť a najmä Inter začína byť spojovaný s novou zlatou érou, ktorú má viesť Diego Simeone.

Náhradu za Pogbu či proste len kvalitnú posilu chce získať aj Juventus, ktorý by Fabregasovi mohol ponúknuť veľmi lukratívne podmienky. Španiel stále patrí medzi úzku svetovú elitu na jeho poste a tak bude potencionálny zisk pre talianske tímy obzvlášť tvrdým orieškom. Ten by, ako píše 90min.com, dokázalo rozlúsknuť približne 50 miliónov eur.