Main Content

16-ročná hviezda púta záujem gigantov Premier League

pondelok, 19. september 2016 11:13 | Autor: Timotej Gašper

16-ročná hviezda púta záujem gigantov Premier League
16-ročná hviezda púta záujem gigantov Premier League | zdroj: Instagram

Viaceré britské média dnes priniesli zaujímavú správu, podľa ktorej najväčšie kluby z Premier League zamerali svoj zrak na ešte len 16-ročnú hviezdičku Fulhamu.

V A-tíme Fulhamu je Ryan Sessegnon len od júla 2016, no už stihol zlomiť viaceré rekordy. Medzi najvýraznejšie určite patrí fakt, že sa stal prvým futbalistom, ktorý sa narodil v roku 2000 a dokázal skórovať v anglickom profesionálnom futbale. Ryan je odchovancom londýnskeho FFC, kde sa vďaka skvelým výkonom a rýchlemu progresu stal v lete hráčom prvého tímu.

Fulham patrí k tradičnej anglickej klasike, no za posledné roky sa pohybuje len v nižších súťažiach. Avšak aj druhá najvyššia anglická liga má veľkú kvalitu a pohybujú sa v nej vážene futbalové osobnosti. „The Cottagers“ napriek pochybnostiam dali mladíkovi šancu ukázať sa, ktorú Ryan premenil na prebiehajúcu rozprávku. Doteraz nastúpil za Fulham na 5 duelov, v ktorých dokázal dvakrát skórovať a pridať aj asistenciu. Jeho forma no hlavne herný prejav, ihneď pritiahli záujem viacerých klubov. Za zmienku stoja hlavne Manchester United, Liverpool, Arsenal a Tottenham.

Najbližšie k jeho zisku majú v Liverpoole. Jurgen Klopp vyslal svojich skautov na každý zápas, do ktorého 16-ročná superstar nastúpila.

Interes je veľký a ak by sa pošťastilo, Fulham by sa teenagera mohol dostať tučný balík peňazí. No Ryanov spoluhráč, Kevin McDonald, si myslí, že prestúpiť by nemal.

Ak chce Ryan ďalej napredovať a dostávať cenné skúsenosti zo zápasov či tréningov, je toto najlepšie miesto. Jasné, lákajú ho do skvelých klubov na vynikajúce podmienky, no ešte je veľmi mladý aby sa rozhodol pre veľký prestup,“ povedal pre DailyMail.uk 27-ročný stredopoliar.

Sessegnon je typický ľavák, ktorý nemá problém zahrať obrancu, ale ani záložníka čí krídlo. Napriek veku dokáže na ihrisku dobre premýšľať a technicky je veľmi zdatný. Jeho cena však nezastaviteľne stúpa ruka v ruke s herným progresom, čo môže znamenať kľudne osemcifernú čiastku, píšu britské média.