Main Content

Giganti z Premier League bojujú o nadaného Taliana

sobota, 17. september 2016 14:03 | Autor: Timotej Gašper

Giganti z Premier League bojujú o nadaného Taliana
Giganti z Premier League bojujú o nadaného Taliana | zdroj: © TASR

Najnovšie správy plátku TheSun.uk informujú, že dva anglické veľkokluby sú pripravené v zimnom prestupovom období viesť tuhý boj o služby mladého, no veľmi talentovaného útočníka zo Serie A.

Andrea Belotti začínal svoju futbalovú cestu v mládeži malého klubu UC AlbinoLeffe, kde sa postupne predral až do prvého tímu. Z nižšej ligy ho na hosťovanie ešte v roku 2013 vytiahlo Palermo, kde sa mladý útočník ukázal v dobrom svetle a v lete 2014 tak nasledoval trvalý prestup za 5,5 milióna eur.

Počas dvoch rokov na juhu Talianska síce Belotti netrhal rekordy, no dokázal, že má veľký potenciál a skvelý čuch na gólové príležitosti . V Palerme si však Andreove kúzla dlho neužili, pretože v lete 2015 zaň takmer 9 miliónov eur ponúklo turínske FC a nasledoval tak veľmi zaujímavý prestup.

Premiérová sezóna bola pre Belottiho v novom klube nie príliš vydarená, keďže sa zmohol „len“ na 12 ligových gólov. Progres a nadanie mladého Taliana sú však nezastaviteľné a do novej sezóny vpálil 22-ročný zakončovateľ rovno hetrikom. Kvôli zraneniu nastúpil v prebiehajúcom ročníku Andrea na dve ligové stretnutia, z ktorých si odniesol 4 strelené góly a patrí mu prvé miesto v tabuľke strelcov Serie A.

Raketová forma samozrejme neunikla zraku zahraničných veľkoklubov, ktoré okamžite začali prejavovať záujem o mladého útočníka. Ako prvý sa prihlásil Arsenal Londýn, no ten je každý pol rok spojovaný s desiatkami kvalitných útočníkov a nakoniec z toho nič nie je. Teraz by to však mohlo vyjsť, pretože Belotti by mohol dokonale doplniť Oliviera Girouda a zároveň by taktiež nezruinoval klubovú pokladňu.

Druhým záujemcom o jeho podpis je Liverpool, ktorého kouč, Jurgen Klopp, neskrýva túžbu pracovať s mladými a technicky nadaným hráčmi. Obrovským plusom pre Belottiho v prípade prestupu do LFC je, že mladý futbalista patrí medzi veľkých bojovníkov, čo je pre Kloppa rozhodujúcim faktorom.

Aj keď 22-ročný Talian zatiaľ nepatrí medzi svetovú elitu, jeho potenciálnu prestupovú čiastku môže rapídne navýšiť každý strelený gól, čoho si je určite vedomé aj britské duo záujemcov.