Main Content

Blíži sa odchod Isca z Realu Madrid. Záujem je oňho veľký

sobota, 17. september 2016 10:15 | Autor: Timotej Gašper

Blíži sa odchod Isca z Realu Madrid. Záujem je oňho veľký
Blíži sa odchod Isca z Realu Madrid. Záujem je oňho veľký | zdroj: © TASR

Do začiatku zimného prestupového obdobia stále ostáva veľa času, no svetové médiá už teraz informujú o takmer hotovom odchode hviezdy Realu Madrid Isca, pričom známy je aj zoznam záujemcov.

Valencii sa v minulosti podarilo okrem herných úspechov vychovať aj skupinu supermladíkov, ktorých neskôr rozpredala do sveta. Jedným z nich je aj Francisco Román Alarcón Suárez, prezývaný Isco.

V prvom tíme „Netopierov“ to však nebolo ono a nadaný stredopoliar zvolil odchod do Malagy, ktorá vtedy zažívala vcelku úspešné obdobie. Za 2 roky v drese „Boquerones“ odohral Isco vyše 80 duelov, počas ktorých výraznou mierou zaujal množstvo záujemcov. Prvotne sa špekulovalo o odchode zo Španielska, no boj o podpis talentovaného mladíka napokon vyhral kráľovský klub z Madridu. Mladík bol považovaný za generačný talent španielskeho futbalu a Real zaň neváhal vysoliť 30 miliónov eur.

Po prestupe do Realu Madrid sa 21-ročnému záložníkovi otvorili aj dvere do národného tímu, za ktorý dovedna nastúpil k 14 stretnutiam. Isco sa do základnej zostavy „Los Blancos“ však natrvalo nikdy neprebil. Teraz je jeho situácia ešte zložitejšia, pretože pod novým trénerom Zidanom sa 24-ročný Španiel presadzuje len veľmi zriedkavo.

O jeho odchode sa vo veľkom vravelo už počas tohto leta, no španielsky reprezentant odmietol víťaza Ligy majstrov opustiť. Herné sucho však pokračuje ďalej, čo potvrdzuje aj odohraných len chabých 17 minút v La Lige.

V lete prejavil záujem Tottenham, no anglický klub neuspel už s finančnou ponukou. Teraz je v kurze rovno trio klubov z rôznych kútov Európy na čele s nemeckým gigantom Bayernom Mníchov, ktorého tréner Carlo Ancelotti má zo Španielom dobrý vzťah a rád by s ním tiež obnovil spoluprácu. Druhým veľkým ašpirantom je parížsky Saint-Germain, kde sa nový ofenzívny stredopoliar určite zíde. Novým domovom sympatického technika sa ale môže stať aj Anglicko, kde Isca pozorujú rovno tri londýnske kluby a to Arsenal, Chelsea a Tottenham Hotspur, ktorý po letnom odmietnutí stále neskladá zbrane.

Madridský klenot síce nemá miesto v zostave, no aj tak dokázal za tri roky odohrať viac než 150 duelov a vybudovať si v tíme svoj status. Ak ale bude pokračovať herná absencia, Isco si bude musieť veľmi dobre rozmyslieť, kde chce stráviť nasledujúce roky kariéry. Cena sa podľa plátku Sport môže pohybovať v rozmedzí 25-45 miliónov eur.