Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: Linköpings HC

piatok, 27. máj 2011 12:20 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: Linköpings HC
Súperi Slovana na European Trophy: Linköpings HC | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na švédsky HK Linkopings.

Linköpings HC

Základné údaje:
Rok založenia: 1976
Farby: biela, červená, modrá                                       
Tréner: Hans Säkijärvi ( Švédsko )
Štadión: Cloetta Center

Tento pomerne mladý tím skončil v minulej sezóne Elitserien po základnej časti na piatej priečke a vo štvrťfinále play off narazil na tretí  celok po základnej časti Skellefteu. Z postupu sa napokon radovali hráči AIK, ktorí Linkoping porazili v napínavej sérií 4-3 na zápasy. Zaujímavosťou je, že v bránke Skellefetee stál v tejto dobe už veľmi populárny Viktor Fasth, ktorý si ako nečakaná brankárska jednotka Švédov urobil fantastické meno počas majstrovstiev sveta u nás na Slovensku.

Smolnú porážku mužstvo kormidelníka Hansa Säkijärviho už prehrýzolo a pomaly sa pripravuje na novú sezónu. V rámci European Trophy zavíta do v strede augusta Bratislavy so smelými plánmi, ktoré by mu HC Slovan rád prekazil. Medzi najznámejších hráčov Levov  patria Ján Hlaváč, Magnus Johansson a brankár Fredrik Norrena , ktorý si zachytal aj v NHL v tíme Columbusu.

Cloetta Center

Nová pekná hokejová aréna Levov z Linkopingu, ktorú im môžeme na Slovensku len ticho závidieť, bola otvorená v roku 2004. Pôvodne sa do nej vošlo 8 500 divákov, no v súčasnosti táto aréna pojme takmer 11 000 priaznivcov. Štadión nahradil staršiu Stångebro Ishall arénu, ktorá slúžila modro-červeno-bielym predtým.