Main Content

Manchester United má na lane nového Ibrahimoviča

utorok, 13. september 2016 12:31 | Autor: Timotej Gašper

Manchester United má na lane nového Ibrahimoviča
Manchester United má na lane nového Ibrahimoviča | zdroj: © TASR

Švédske média potvrdili, že skauti „Red Devils“ sú ohromení výkonmi len 18-ročného Švéda, ktorý aktuálne v domácej lige veľmi pripomína mladého Zlatana.

Jesper Karlsson len pred nedávnom oslávil 18.narodeniny, no už teraz je v krajine považovaný za nového Ibrahimoviča. Mladíka si všimli v švédskom klube Falkenbergs FF, kde sa od nedávna Jesper predstavuje v prvom tíme. Zaujal najmä výkonom v drese FF do 18 rokov, kde v 18 zápasoch dokázal nastrieľať 14 gólov. Teraz je však už stálicou v prvom tíme, kde zatiaľ strelil 4 góly a v lige si pomaly buduje rešpekt.

Karlsson má tiež malé problémy s disciplínou, ktoré však opisuje ako úplne normálne a prirodzené. Chladnokrvným štýlom hry dokáže teenager strieľať gól za gólom aj medzi skúsenejšími hráčmi.

18-ročný útočník by už čoskoro mohol zmeniť klub, keďže o jeho obrovský potenciál prejavil záujem samotný Manchester United. „Red Devils“ v kádri ale majú skutočného Ibrahimoviča a tiež Rashforda, ktorý je v podobnom veku ako nový prestupový cieľ zo Švédska. Britské média veľmi radi prirovnávajú mladíka k 34-ročnej legende aj vďaka správaniu, ktoré majú títo futbalisti mierne podobné.

A čo, že sa príde niekto pozerať? Jasné, je fajn vedieť, že sa o vás zaujíma Manchester United, ale nerobím z toho žiadnu vedu a je mi to jedno. Nezaujíma ma kto sedí na tribúne, ja sa musím plne sústrediť na zápas,“ odpovedal stroho 18-ročný Jesper na otázku ohľadom možného záujmu zo strany anglického giganta.

Manchester United však nebude mať vydláždenú cestu k jeho získaniu, pretože o dostupnosti mladého Švéda sa už informovali aj Ajax Amsterdam, Feyenoord či Sunderland. Cena za mládežníckeho švédskeho reprezentanta by sa mohla pohybovať okolo 6-8 miliónov eur, no pri Karlssonovom progrese môže táto cifra rýchlo nabrať vyššiu hodnotu.