Main Content

Neymarov agent: Neymar bol blízko prestupu, prekonal by všetky rekordy

utorok, 13. september 2016 07:54 | Autor: Timotej Gašper

Neymarov agent: Neymar bol blízko prestupu, prekonal by všetky rekordy
Neymarov agent: Neymar bol blízko prestupu, prekonal by všetky rekordy | zdroj: © TASR

Brazílska hviezda žiari vo farbách FC Barcelona, no počas tohto leta nechýbalo veľa a slávne trio MSN by sa rozpadlo. Takmer istý odchod z Nou Campu opísal médiám Neymarom agent, Wagner Ribeiro.

Neymar sa premiérovo ukázal v drese brazílskeho Santosu, v ktorého drese predvádzal neuveriteľné kúsky, ktoré okamžite kolovali po internete. Zázračný chlapec začal vzbudzovať záujem v Európe a bili sa oň asi všetky najlepšie kluby sveta. Od Bayernu cez Manchester United až po Real Madrid či Barcelonu. Mladík vtedy nakoniec zakotvil v posledne spomenutom klube, ktorý za jeho služby poslal do Brazílie astronomických 88 miliónov eur.

Pochybnosti, či kritiku nechal technicky nadaný Brazílčan ďaleko za sebou a v drese „Blaugranas“ začal predvádzať takmer okamžite vynikajúce výkony. Už onedlho dosiahne 24-ročný futbalista métu 150 zápasov za Barcelonu a v reprezentácií Brazílie mu okrem kapitánskej pásky patrí aj post najväčšej hviezdy. Na Nou Campe s Lionelom Messim a Luisom Suarézom vytvoril útočné trio prezývané „MSN“, ktoré strieľa sezónne približne 100 gólov.

Počas uplynulého leta sa to však mohlo zmeniť. Agent väčšiny brazílskych hviezd, Wagner Ribeiro, priznal, že jeho najslávnejší klient bol len krôčik od prestupu do Premier League alebo do Ligue 1.

Neymarova výkupná klauzula v Barcelona činila nepredstaviteľných 190 miliónov eur, no aj tak sa našiel klub, ktorý ju bol ochotný aktivovať. Paríž Saint-Germain plánoval počas tohto leta prestup, ktorý by sa veľmi výraznou mierou zapísal do futbalových dejín. „Paríž bol najbližšie k dohode. Bojoval aj Manchester United, no ponuky z Paríža oveľa prevýšili tie ostatné,“ okomentoval situáciu Ribeiro.

PSG však okrem takmer dvoch stoviek miliónov plánoval investovať obrovské peniaze aj do Neymarovej zmluvy. Podľa agenta dostal Brazílčan ponuku na zmluvu, ktorá by mu ročne vyniesla ohromných 40 miliónov eur, čo je v prepočte okolo 830 tisíc eur týždenne.

„Okrem PSG nás kontaktoval aj Manchester United, no jeho ponuky sme zamietli aj napriek takmer rovnako výhodným finančným podmienkam. United bol síce tiež v hre, no ak by náhodou prišlo k tomuto obchodu, určite by vyhral francúzsky majster,“ dokončil kontroverzné interview pre brazílsku verziu ESPN Wagner Ribeiro.