Main Content

Vek je len číslo. Nastane na Old Trafforde ,,ZlatanTime''?

pondelok, 12. september 2016 15:27 | Autor: Timotej Gašper

Vek je len číslo. Nastane na Old Trafforde ,,ZlatanTime''?
Vek je len číslo. Nastane na Old Trafforde ,,ZlatanTime''? | zdroj: © TASR

Švédska legenda je v kádru Manchestru United ešte len pár týždňov, no vedenie už preňho chystá špeciálnu odmenu za doterajšie služby, ktorá ho určite poteší.

Dlhé obdobie špekulácií sa skončilo v júli 2016, kedy Zlatan oznámil svoj nový a zároveň už ôsmy klub v kariére. Napriek dohadom o prestupe do MLS či Bayernu sa Ibra stal novou posilou Manchestru United, kde do karát zahrala aj prítomnosť nového trénera „Red Devils“ Joseho Mourinha.

Média ihneď avizovali, že na Old Trafforde nastane slávny „ZlatanTime“, ktorý sa rozbehol oveľa rýchlejšie, ako sa čakalo. Už 34-ročný bombardér sa pre Mourinha stal útočnou voľbou číslo jeden, čo sa portugalskému koučovi poriadne vypláca. Dovedna nastúpil Ibra v drese United do piatich súťažných zápasov, v ktorých strelil skvelých 5 gólov. 116-násobný švédsky reprezentant tak potvrdzuje, že vek je naozaj len číslo.

Bývalý zakončovateľ PSG či Barcelony podpísal v lete aj kvôli veku len jednoročný kontrakt, čo však už o pár dní môže byť minulosťou. Vedenie podľa plátku The Mirror chystá pre Ibru nielen dlhší, ale hlavne oveľa finančne lukratívnejší kontrakt, ktorý švédsku legendu udrží v kádri „Red Devils“ minimálne o rok a pol viac.

Okrem tejto správy však britské média píšu, že Mourinhovci vzdali v tejto sezóne boj o Neymara, Garetha Balea a Cristiana Ronalda. Traja menovaní boli podľa špekulácií blízko prestupu na Old Trafford, no rokovania sa museli odložiť na minimálne rok. Pre klub z „Divadla snov“ sa Zlatan Ibrahimovič stal akýmsi talizmanom, ktorý naposledy stvárňoval veľký muž nielen anglického futbalu Eric Cantona.