Main Content

„Boh nechcel môj prestup do Premier League,“ tvrdí hviezda Wolfsburgu

pondelok, 12. september 2016 10:08 | Autor: Timotej Gašper

„Boh nechcel môj prestup do Premier League,“ tvrdí hviezda Wolfsburgu
„Boh nechcel môj prestup do Premier League,“ tvrdí hviezda Wolfsburgu | zdroj: © TASR

Hráč „Vlkov“ len pár dní po konci prestupového okna vyzradil švajčiarskym médiám, že sa oň v lete bili dva anglické veľkokluby. Šokoval však dôvod odmietnutia, za ktorým si Ricardo Rodriguez stojí.

Ricardo Rodriguez je rodákom zo švajčiarskeho Zurichu, no jeho korene siahajú až do Čile. Mladík s futbalom začínal v rodnom FC Zurich, kde strávil celkovo až 10 rokov. Od prípravky sa nadaný ľavák dostal až do prvého tímu, kde za 2 roky stihol odohrať 48 duelov. Rodriguez zaujal zahraničných skautov hlavne svojou húževnatosťou a skvelou prácou s loptou, ktorou vynikal.

V januári 2012 boj vyhral Wolfsburg a Švajčiar sa sťahoval za 8,5 milióna eur do mesta Volkswagenu. V kádri Vlkov bol však vtedy 20-ročný futbalista nie príliš výraznou osobnosťou, čo sa ale za krátku dobu zmenilo. Dnes má Ricardo 24 rokov a dlhodobo patrí k najlepším ľavým bekom na svete. Mnohí ho porovnávajú s konkurentom z Bayernu, Davidom Alabom, ktorý taktiež dokáže odohrať skvelý duel na viacerých postoch. Rodriguez už má v drese VfL odohraných 160 zápasov a v Bundeslige sa môže napriek veku pýšiť už takmer päťročnou pravidelnou hernou praxou.

Ricardo pochopiteľne skrýva obrovský potenciál, ktorý ak chce ďalej rozvíjať, mal by zvoliť prestup do klubu, ktorý sa pohybuje na vyššom stupienku. V lete sa o tom síce nehovorilo vo veľkom, no už mnohonásobný švajčiarsky reprezentant bol blízko odchodu z Volkswagen Areny.

Záujemcovia o jeho služby boli najmä Chelsea a Arsenal Londýn. Pre Conteho „The Blues“ bol Rodriguez voľbou číslo jedna, no po odmietnutí prestupu sa Chelsea zamerala na Alonsa, ktorého prestup dotiahla až v posledný možný deň. Arsenal neuspel s návrhom 25 miliónov eur, čo neskôr samotný hráč veľmi ostro skritizoval.

„Ja si myslím, že moja cesta sa mala vyvíjať presne takto! Boh ešte nechcel môj odchod a ja som s tým spokojný,“ okomentoval Rodriguez svoje rozhodnutie odmietnuť anglických gigantov v prospech zotrvania vo Wolfsburgu.

„Na prestup musíte byť pripravení a musí nastať ten správny čas. Prestupový trh tiež neponúka toľko kvalitných hráčov na mojom poste, preto môžem ostať pokojný. Mám tu zmluvu do roku 2019 a dlho sme s vedením pracovali, aby všetko bolo podľa predstáv. Usadil som sa tu,“ pokračuje.

41-násobný švajčiarsky reprezentant sa plátku Blick tiež posťažoval na jeho podhodnotenú cenu.

Mám len 24 rokov a už viac ako štvorročné skúsenosti z vysokokvalitného futbalu. No čítam, že moja cena sa pohybuje okolo 25 miliónov eur. Osobne si myslím, že to vôbec nie je dosť. Sám za seba by som pýtal minimálne 40 miliónov eur a to hlavne vzhľadom na to, že na mojom poste je ťažko zohnať hotového hráča. Úprimne? Nemyslím si, že by sa za hráčov mali platiť také obrovské čiastky, no to je žiaľbohu jediný motor futbalového biznisu,“ dodal na záver.