Main Content

Legenda Manchestru United kritizuje Guardiolu: ,,Je to len nudný šťastlivec!''

piatok, 9. september 2016 13:02 | Autor: Timotej Gašper

Legenda Manchestru United kritizuje Guardiolu: ,,Je to len nudný šťastlivec!''
Legenda Manchestru United kritizuje Guardiolu: ,,Je to len nudný šťastlivec!'' | zdroj: © TASR

Bývalý brankár oboch manchesterských klubov sa tesne pred sobotným derby ostro vyjadril na adresu Pepa Guardiolu, ktorý je od leta novým trénerom Manchestru City.

Okrem toho, že Peter Schmeichel je legendou Manchestru United, je aj otcom hviezdy Leicestru, Kaspera Schmeichela, ktorý doviedol „líšky“ v uplynulej sezóne k senzačnému titulu. Dánsky veterán odchytal v Premier League 310 duelov, z toho značnú časť za United, kde strávil 8 sezón. S červenými diablami sa tešil aj z triumfu v Lige majstrov v roku 1999.

Dnes už 52-ročný velikán klubu z Old Trafford ponúkol len nedávno plátku The Independent veľmi zaujímavé interview, v ktorom sa bez servítky obul do španielskeho lodivoda Pepa Guardiolu.

„V Bayerne sa naňho chvíľami dalo aspoň pozerať. Áno, vyniesol hráčov na ich vrchol a bol nepremožiteľný, no tá hra bola nudná. Pred jeho príchodom Bayern získal Treble vďaka rýchlosti a pohyblivosti hráčov, ktorí však pod Pepom museli hrať učebnicovo a pomaly. Zmenil štýl nemeckých futbalistov a oni ho museli poslúchať, nikto nebol v pozícií začať s ním hádku.“

Toto vyjadrenie jasne naznačuje averziu voči tzv. tiki-taka systému, ktorý je síce receptom na výhry a úspechy, no pre diváka sa futbal stáva unavujúcim predstavením neustálych učebnicových prihrávok na malom priestore.

„On si o sebe veľa myslí, pretože nikto mu nikto neoponuje. Kam príde, dotiahne so sebou aj veľkú reputáciu a každý mu naprosto verí. Čo urobil pred rokmi v Barcelone, to je fantastické! No treba uznať, že mu pomohla aj riadna dávka šťastia, pretože na využitie náročnej hernej filozofie mal v Barce dostatok super kvalitných hráčov,“ dopĺňa.