Main Content

Analýza zápasov Roland Garros: Piatkové zápasy (VI.)

štvrtok, 26. máj 2011 21:07 | Autor: M M

Analýza zápasov Roland Garros: Piatkové zápasy (VI.)
Analýza zápasov Roland Garros: Piatkové zápasy (VI.) | zdroj: MM pre Šport7, foto SITA

Zajtra, 27. mája, pokračuje druhý grandslamový turnaj roka zápasmi tretieho kola. Na dvorcoch Roland Garros sa predstaví v ženskej časti aj svetová jednotka Caroline Wozniacká, ktorá vyzve našu jedinú zástupkyňu v turnaji Danielu Hantuchovú. Prinášame vám analýzu troch stretnutí. Vybrané zápasy odporúčame tipovať na jeden tiket.

Marion Bartoliová (11-FRA) – Julia Goergesová (17-GER)
Štart: piatok, 27. mája, nie pred 12:30

Turnajová jedenástka Marion Bartoliová vyzve v súboji nasadených hráčov Juliu Goergesovú. Hoci je Nemka až sedemnásta nasadená, i napriek tomu je v pozícii favoritky.

Marion Bartoliová sa pred French Open nachádzala vo výbornej forme, veď na turnaji v Štrasburgu bola vo finále. Hoci v prvom sete proti Andrey Petkovičovej viedla s brejkom, tak ho prehrala 4:6. V druhom dejstve už ťahala za kratší koniec a nakoniec duel za stavu 0:2 v druhom sete skrečovala. Dôvodom bolo zranenie v stehennej časti. Táto 170 cm vysoká hráčka, ktorej maximom na RG je štvrté kolo z roku 2007, si v prvom kole tohto turnaja poradila s Gruzínkou Annou Tatiašviliovou po setoch 1:6, 6:2 a 6:1. V druhom kole na ňu čakala bieloruská kvalifikantka Oľga Govorcovová a zhodným pomerov setov ako v prvom kole postúpila (6:4, 6:7 (k 1), 6:2).

Julia Goergesová je mladá 22-ročná nemecká hráčka, ktorá vhupla do TOP 20 len túto sezónu. Medzi jej tohtoročné triumfy patrí aj víťazstvo vo finále turnaja v Stuttgarte nad No.1 Carolinou Wozniackou. Goergesová je oproti Bartoliovej o 10 cm vyššia. V prvom kole prekonala domácu Mathilde Johanssonovú po setoch 6:1 a 6:4. V druhom kole ukázala veľkú psychickú odolnosť, keď otáčala nepriaznivý vývoj proti Češke Lucii Šafářovej. Tá viedla už 6:2 a pri svojom podaní 4:3, no duel druhý set napokon stratila 5:7 a v treťom už nenašla psychické sily a prehrala ho 2:6. V tomto zápase nešiel Julii prvý servis.  Dnes možno očakávať zlepšenie a pri fakte, že Bartoliová bude hrať s vedomím zranenia môže sláviť úspech zrejme talentovaná Nemka.

Náš tip: Julia Görgesová vyhrá zápas (1,44)

  Dôvera: 85 % 


Caroline Wozniacká (1-DEN) – Daniela Hantuchová (28-SVK)   

Štart: piatok, 27. mája, nie pred 14:00

Jediná slovenská zástupkyňa v ženskej časti pavúka, Daniela Hantuchová, bude čeliť najväčšej favoritke na celkové prvenstvo, Dánke Caroline Wozniackej.

Caroline Wozniacka je mladá, len 20-ročná tenistka, ktorá sa na profesionálnom okruhu pohybuje už od roku 2005 (prvý zápas hrala vo veku 15 rokov a 7 dní). Medzi jej najväčšie úspechy kariéry patrí nepochybne finále na US Open 2009. Tam vtedy nedokázala nájsť recept na držiteľku divokej karty, s Kim Clijstersovú - 0:2. Na parížskych dvorcoch to najďalej dotiahla minulú sezónu, keď tu prehrala vo štvrťfinále s neskoršou šampiónkou Francescou Schiavoneovou (2:6, 3:6). Tohtoročný turnaj začala veľmi dobre. V prvom kole nasadila Japonke Kimiko Dateovej-Krummovej nepopulárneho kanára. Druhý set vyhrala 6:2 a prehupla sa do druhého kola. Tam ju čakala papierovo podobne ľahká súperka, no realita bola iná. Kanadská kvalifikantka Aleksandra Wozniaková po prvom sete 3:6 nezložila zbrane a v druhom to dotiahla do tajbrejku. V ňom dánska tenistka prehrávala 0-3 a neskôr dokonca čelila aj dvom setbalom. Zvládla to a tajbrejk nakoniec vyhrala 8:6.

Daniela Hantuchová je bývala svetová päťka. Túto pozíciu zastávala ešte ako 19-ročná, v januári 2003. Na dvorcoch Roland Garros má paradoxne najhoršiu bilanciu, čo do grandslamových umiestnení. Hrala tu len štvrté kolo a to dokonca trikrát (2002, 2006 a 2010). Rodáčka z Popradu naháňala pred turnajom formu v Štrasburgu. Dostala sa až do semifinále, kde v trojsetovej bitke podľahla neskoršej víťazke Andrey Petkovičovej. Vo štvrťfinále vyradila aj silnú Rusku Naďu Petrovovú (2:0). Na tomto turnaji prešla cez prvé kolo pomerne hladko, Číňanku Šuaj Čangovú zdolala dvakrát 6-3. V druhom kole čelila oveľa vážnejšej súperke s variabilnou hrou. Sara Erraniová však nepodávala najlepšie a po setoch 6:1 a 6:2 slávila až prekvapujúco hladko postup naša hráčka.

Tomuto duelu pripisujú bookmakeri viac-menej rovnaký kurz ako mužskému súboji druhého kola medzi Florianom Mayerom a Alejandrom Fallom. Pripomíname, že Falla vyhral 3:1.

Náš tip: Daniela Hantuchová zvíťazí v hendikepe +4,5 gemov

  Dôvera: 75 % 

Francesca Schiavoneová (5-ITA) – Shuai Pengová (29-CHN)

Štart: piatok, 27. mája, o 11:00

Talianka Francesca Schiavoneová nastúpi na zápas proti v dobrej forme hrajúcej Číňanke Shuai Pengovej.

Francesca Schiavoneová je 30-ročná Talianka, aktuálne obhajkyňa titulu. Svoj púť za ďalším celkovým prvenstvom začala v prvom kole výhrou nad Melanie Oudinovou 6:2, 6:0. V ďalšom kole ju čakala Ruska Vesna Dolontsová a tej dovolila uhrať o gem viacej – 6:1, 6:2. Pred turnajom vypadla v Bruseli vo štvrťfinálovom zápase na rakete neskoršej víťazky Caroliny Wozniackej po setoch 4:6, 6:4, 3:6.

Shuai Phengová je momentálne 25. hráčka rebríčka WTA. Týmto postavením dosahuje svoje maximum. V súčasnosti hrá vo vynikajúcej forme, v Bruseli, kde štartovala aj jej dnešná súperka dosiahla na finále. Tam podľahla Caroline Wozniackej 6:2, 3:6, 3:6. Na dvorcoch Roland Garros vyradila Tamiru Paszekovú (6:3, 6:2) a Polonu Hercogovú (7:5, 6:1). Najmä v druhom zápase sa ťažšie rozbiehala.

V prospech Talianky môže hrať vyčerpanosť Shuai Phengovej. Takisto sú na jej strane aj skúsenosti.

Náš tip: Francesca Schiavoneová vyhrá (1,58)

  Dôvera: 75 %