Main Content

Škandál v La Lige: Rekordný nákup Granady užíval kokaín, klub ho nechce

streda, 7. september 2016 13:04 | Autor: Timotej Gašper

Škandál v La Lige: Rekordný nákup Granady užíval kokaín, klub ho nechce
Škandál v La Lige: Rekordný nákup Granady užíval kokaín, klub ho nechce | zdroj: © TASR

Len pred chvíľou otriasla španielskými médiami šokujúca správa, ktorej obsahom je oznam o zrušení kontraktu z dôvodu pozitívnych drogových testov.

Začiatkom augusta 2016 oznámila španielska Granada príchod nadaného 21 ročného útočníka z klubu Independiente. Ekvádorský celok za svojho odchovanca obdržal 4,5 milióna eur, čo bola najvyššia finančná čiastka, akú kedy Granada na nákup posily vynaložila.

Jose Angulo patril v rodnom Ekvádore medzi najperspektívnejších futbalistov a jeho prestup na Starý kontinent mal byť prísľubom úspešnej kariéry. Pár týždňov po príchode do La Ligy sa však prevalil škandál svetových rozmerov a zmluva mladého útočníka bola takmer okamžite rozviazaná.

Vedenie Granady totiž dostalo správu od juhoamerického futbalového zväzu, v ktorej bola informácia o pozitívnom drogovom teste u futbalistu Joseho Angula.

Obvinený hráč sa mal požívaním drogy previniť počas letného Copa Libertadores, kedy bol ešte hráčom Independiente. Športový riaditeľ skromného klubu z Andalúzie okomentoval celú situáciu nasledovne: „Mal som viacero telefonátov či už zo zväzu alebo priamo z ekvádorského klubu a len sa potvrdilo, že Angulo bol na drogách a kokaín dokonca užíval často. Môj svet sa však v tej chvíli zrútil. Tento obchod bol pre nás náročný a stál nás najviac peňazí v histórií. Očakávali sme od neho veľmi veľa, no nakoniec sa udial presne opak. Nikto z klubu toto nečakal. Za tieto incidenty ale Granada CF nieje zodpovedná, pretože náš tím je úplne legálne v poriadku!,“ povedal rozhorčený, no hlavne smutný riaditeľ klubu, Javier Toarralbo.

V najbližšej budúcnosti už 21-ročného Angula a španielsky klub nebude nič spájať. V malom mančafte veria, že najbližšie investujú svoje cenné milióny oveľa lepšie.