Main Content

Juventus si zvolil prvý zimný prestupový cieľ

utorok, 6. september 2016 13:26 | Autor: Timotej Gašper

Juventus si zvolil prvý zimný prestupový cieľ
Juventus si zvolil prvý zimný prestupový cieľ | zdroj: © TASR

Taliansky majster v lete výrazné posilnil káder, ktorý ale stále potrebuje vystužiť. Prvým výrazným zimným pilierom by sa podľa The Sun mala dokonca stať hviezda Manchestru United.

Matteo Darmian sa lete 2015 stal očakávanou, no nie veľmi ospevovanou posilou „Red Devils“. Aktuálne 26-ročný Talian začal hneď od začiatku predvádzať spoľahlivé výkony a stala sa z neho spoľahlivá persóna v tíme Van Gaala.

Darmian sa futbalovému remeslu naučil v slávnom AC Miláno, kde strávil dokopy až 10 rokov. Ako 21-ročný ale odišiel do Palerma, no tam sa nepresadil a šancu mu dal Turín FC. V talianskej metropole sa ale mladý perspektívny krajný obranca vyformoval na jedného z najlepších obrancov v Serii A a začal pútať veľmi veľa pozornosti.

Takmer 20 miliónov doň nakoniec investoval Van Gaal a Matteovi sa splnil sen vo forme prestupu na Old Trafford. Minulú sezónu patril Talian k najdôležitejším hráčom na ihrisku a dokázal tak svoje kvality, o ktorých viacerí pochybovali.

Teraz je však na programe nová sezóna, pod novým trénerom a pod úplne novou hernou disciplínou. Britský The Sun informoval, že Mourinho už nadobro 26-ročného obrancu odpísal a tak si môže hľadať nový klub. O jeho služby by sa už v januári mali pobiť Juventus, Neapol ale aj AS Rím.

Samotný hráč však vstúpil do špekulácií a verejnosti prezradil, ako vidí budúcnosť v kádri „Red Devils“. „Som tu a som šťastný. Myslím si, že je veľmi dobre ak je na každý posť veľká konkurencia, pretože v takom veľkom klube je prirodzene veľa kvalitných hráčov. Musím byť pripravený, keď mi tréner dá šancu a musím počas nej predviesť svoj najlepší výkon. Jose je vynikajúci tréner, rozpráva sa s nami, je hladný po úspechoch a to my tiež! Za nášho trénera a jeho kvality vravia úspechy, ktoré dosiahol.“

Matteo Darmian je tak zatiaľ plne oddaný taktike známeho „The Special One“ a bude o svoje miesto bojovať. Otázne je dokedy.