Main Content

John Terry: ,,Mal som byť hráčom Manchestru United!''

utorok, 6. september 2016 13:20 | Autor: Timotej Gašper

John Terry: ,,Mal som byť hráčom Manchestru United!''
John Terry: ,,Mal som byť hráčom Manchestru United!'' | zdroj: © TASR

Anglická aj svetová futbalová legenda uverejnila na sociálnu sieť pamätnú fotku, na ktorej sa okrem iného nachádza aj bývalý tréner United, Sir Alex Ferguson. Terryho vyjadrenie k fotke ale zaskočilo väčšinu jeho fanúšikov.

John Terry sa narodil v Londýne, kde mohol prirodzene fandiť hneď viacerým klubom, no mladý chlapec bol uchvátený z Manchestru United. „Jasné, že som mal rád United, každý chce predsa fandiť tomu, kto dokáže všetko vyhrať,“ objasnil náklonnosť k „Red Devils“ vtedy ešte len teenager Terry.

Ako 15-ročný sa ale John na trvalo presunul do akadémie Chelsea FC, kde sa postupne ako takmer jediný v jej histórií prebil až do prvého tímu. Príbeh jedného z najlepších obrancov histórie a azda najväčšej legendy CFC však mohol dopadnúť úplne inak.

Na fotke môžeme vidieť mladého futbalistu v blízkosti legendárneho kouča Sira Alexa a tiež Terryho rodičov.

Spomienka na 14-ročného JT. Kto by si vtedy vôbec pomyslel, že dokážem s Chelsea získať 4 tituly PL a tiež 5x FA Cup. Pána Fergusona veľmi, veľmi rešpektujem a vždy ho budem obdivovať. Nikdy nezabudnem nato, čo urobil pre mňa ale pre moju rodinu,“ napísal Terry k fotke.

Áno, John Terry bol na skúške v Manchestri United a tréner SAF sa ho snažil presvedčiť k trvalému príchodu do Manchestru. Kým bol v kádri „Red Devils“, kouč Alex naň dával pozor a dôkladne sa staral, aby sa mladý talent cítil dobre. John Terry k tomu obdobiu vyjadril len nedávno aj pre The Guardian: „Prvotne som mal byť hráčom Manchestru United! Bol som jeho fanúšik a dostal som príležitosť ukázať sa. No už od môjho prvého dňa v Chelsea som vedel, že to je môj milovaný klub a toto je miesto, kde chcem dlho ostať,“ uviedol veci na správnu mieru dnes už 35-ročný stopér.

Chýbal krôčik a Terry by sa ešte pred 20 rokmi pridal k prípravke United. Rozhodnutie zotrvať v Londýne určite neoľutoval, keďže v „The Blues“ sa stal absolútnym lídrom nielen obrany. Za klub dokázal v priebehu 18 rokov odohrať 675 duelov a získať 16 trofejí.