Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko

pondelok, 5. september 2016 14:43 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Anglicko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia má za sebou nešťastný prvý duel kvalifikácie MS 2018. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Do jedného centra v prvom polčase mohol ísť dôraznejšie, zopár výkopov mohol zahrať presnejšie, ale inak mu niet čo vyčítať. Nejaké šance Angličanov pochytal a jedna z blízkosti mu proste prešla pomedzi nohy, čo bola aj otázka šťastia.

Peter Pekarík (7) – Snažil sa. Vždy keď mohol, išiel aj dopredu. Útoky súpera zastavoval a ukázal tiež niekoľko ukážkových sklzov, ktorými odobral súperom loptu. Že pri góle pomohol spracovať loptu Lallanovi? To sa proste pri veľkom chcení občas stane.

Martin Škrtel (4) – Na jednej strane bolo vylúčenie prísne, no na strane druhej je Škrtel tak skúsený hráč, že by mal vedieť, aby nedal rozhodcovi šancu. Kapitán opustil zápasovú loď ako prvý, urobil do nej pomyselnú dierku a tesne pred brehom sa potopila. Inak to bolo od neho to tradičné, že vyhrával súboje a dobre bránil, ale to malo byť celý zápas...  

Ján Ďurica (7) – Absolútna obetavosť, nasadenie, vôľa dať do zápasu všetko. V nadstavenom čase famózne vyviezol loptu a vypýtal si faul, čím ukázal, sa nebojí hrať. Len škoda, že to nepomohlo k čistému kontu.

Tomáš Hubočan (7) – Na to, že Sterling stál nejakých 65 miliónov eur, tak Hubočan s ním nemal problém, ba skôr mal nad ním prevahu, pretože 90 percent súbojov s ním vyhral. Vieme, že smerom dopredu a zvlášť v takomto zápase od neho veľa čakať nemôžeme, ale to, čo sme čakali, to aj splnil.

Viktor Pečovský (5) – Nebol to ten Pečovský, akého poznáme, akého v reprezentácii chceme. Je proste naučený na nejaké tempo z klubu a na medzinárodnej úrovni sa hlavne proti takémuto súperovi hrá oveľa rýchlejšie. No v práci s priestorom to bolo v poriadku.

Róbert Mak (5) – V prvom polčase vybojoval dve štandardné situácie, ale postupne sa v stretnutí strácal, veď keď nemá krídlo lopty, akoby ani nebolo. A hoci zápasovú prax nemá, pôsobil sviežejšie ako Švento, preto mohol ísť dole neskôr, ale nič zásadne by to nezmenilo. 

Ján Greguš (5,5) – Striedal dobré a horšie momenty. Vyvezie vynikajúco loptu, ale potom ju odovzdá súperovi horšou prihrávkou, následne dobre prihrá, aby o chvíľu s prihrávkou zbytočne otáľal. Bolo vidieť, že zohratosť so spoluhráčmi nebola dokonalá, ale ukázal potenciál a dá sa s ním robiť.

Marek Hamšík (6,5) – Nebol toľko v hre, čo sa aj čakalo, jeho čas mal prísť v niektorom momente, ale neprišiel. V úvode predviedol nezvykle zopár nepresností, ale to bolo spôsobené aj tým, že si musel zvyknúť na pohyb nových spoluhráčov v základe. Potom už ukázal svoju silu s loptou na nohe, ale potrebovali by sme, aby ju mal na kopačkách viac, čo sa vzhľadom na okolnosti nedalo zariadiť.

Dušan Švento (4,5) – Bol v našej najväčšej šanci, keď chýbali centimetre, aby dočiahol na loptu a strelil gól. Inak smerom dopredu veľa neukázal. Niežeby sa nesnažil, ale Walker mal proste nad ním prevahu, a to aj bežeckú. Po vylúčení Škrtela mal toho dosť a motal sa po ihrisku, mohol ísť preto o niečo skôr dole, ale to sú len detaily, ktoré zápas nerozhodli.

Michal Ďuriš (4,5) – Bol na hrote útoku stratený. Lopty nevedel podržať, spolupráca so stredopoliarmi viazla, čo negovalo aj jeho snahu a výkon. Zahviezdil v jednom momente, keď loptu skvele vybojoval a ponúkol šancu Šventovi , možno mohla byť o chlp menej razantnejšia, ale to sú len keby...

Norbert Gyömbér (7) – Výborne naskočil do zápasu. Paradoxne jeho výkonu pomohlo to, že sa presunul na stopérsky post, kde mu je to najvlastnejšie. Hral s veľkým prehľadom, zblokoval možno jednu gólovú strelu. Vyčítať mu možno len jednu chybičku v nastavenom čase, ale keby sme nedostali gól, rýchlo sa na ňu zabudne, takto tu bude zas to keby...

František Kubík, Filip Kiss (bez známky) – Išli do zápasu za ťažkej situácie, keď museli predovšetkým brániť, snažili sa, ale gól sme dostali. Preto tu budú otázky, či sa nedalo striedať inak, lenže ako inak?

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon