Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Anglicko

nedeľa, 4. september 2016 20:30 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Anglicko
Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Anglicko | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia nešťastne prehrala v úvodnom kvalifikačnom zápase s Anglickom 0:1, keď inkasovala až v nadstavenom čase. Prinášame vám súhrn hlasov hráčov a trénerov bezprostredne po zápase.

hlasy po zápase /RTVS/:

Ján Kozák, tréner SR: "Futbal prináša aj takéto veci. Zápas nás stál veľa síl, fanúšikovia boli fantastickí. Je ťažké tak dlho odolávať tlaku takéhoto súpera. Prvý polčas bol vyrovnaný, potom sme chceli ísť na víťazstvo, no skoré vylúčenie nám prekazilo plány. Dostať gól v 95. minúte je pre každé mužstvo ťažký moment. Aj ďalej budeme pracovať tak ako doteraz, aby chlapci podávali obetavé výkony a aby hrali so srdcom. Nemám takú moc, aby som mohol ovplyvniť ďalšie veci."

Marek Hamšík, stredopoliar SR: "Bolo to ťažké v jedenástich a ešte ťažšie v desiatich. Zápas nás stál veľa síl, dostali sme gól z poslednej strely... Možno budeme nahnevaní na rozhodcov, Škrtel mu možno nechtiac stúpil na nohu, ale bolo to prísne vylúčenie. Ideme ďalej, dáme hlavy hore, hrali sme proti najväčšiemu favoritovi skupiny."

Matúš Kozáčik, brankár SR: "Po vylúčení sme hrali pod obrovským tlakom a nakoniec sme dostali takýto gól. V závere som sa snažil natiahnuť času, chalani už toho mali dosť. Bol to prvý zápas s najťažším súperom, všetko máme ešte pred sebou."

Peter Pekarík, obranca SR: "Za obetavosť celého mužstva sme si bod zaslúžili. Posledná akcia nás mrzí, pretože dovtedy sme všetko zvládali na sto percent. Nemyslím si, že za inkasovaným gólom v záverečných minútach zápasu bola naša strata koncentrácie, skôr sa prejavila kvalita Anglicka. Mužstvo si však zaslúži pochvalu a to isté možno povedať aj o fanúšikoch, ktorí nás neustále hnali vpred. Nechcem hovoriť za Maťa Škrtela, ale jeho vylúčenie bolo prísne a ovplyvnilo ďalší priebeh zápasu. Na rozhodcu sa však vyhovárať nechcem, pretože tým nič neovplyvním."

Viktor Pečovský, stredopoliar SR: "Všetci sme veľmi sklamaní. Angličania mali prevahu na ihrisku, ale do čistých šancí sa nedostávali. Gól v závere nás o to viac mrzí. Remízka by bola spravodlivejšia. Bol to podobný zápas ako v Saint-Étienne na majstrovstvách Európy, no tentoraz sme nedokázali uhrať pre nás priaznivý výsledok, pretože remíza s favoritom skupiny by ním určite bola. Netreba vešať hlavy, ideme ďalej, čaká nás ďalších deväť zápasov."

Róbert Mak, stredopoliar SR: "Na jednej strane im rozhodca neuznal čistý gól, predtým prísne vylúčil Maťa Škrtela. To je z mojej strany všetko, čo môžem povedať k výkonu arbitra. Behali sme bez lopty, bol to naozaj ťažký zápas. Prehrali sme prvú bitku, ale pred nami je ďalších deväť zápasov. Kvalifikácia sa len začala, do ďalších zápasov v októbrovom asociačnom pôjdeme jednoznačne s cieľom vyhrať."

Sam Allardyce, tréner Anglicka: "Bolo to na konci pekne nervózne a veľké nervy. Pretože keď hráte proti súperovi, ktorý má vylúčeného hráča, očakáva sa, že to využijete a vyhráte. Bolo veľmi ťažké ich zlomiť, ale nakoniec sme to dokázali a zaslúžili si to."

Wayne Rooney, kapitán Anglicka: "Nespanikárili sme a to bolo rozhodujúce. Dokázali sme naplniť náš plán a naplnili náš cieľ."