Main Content

Anglickí hráči, ktorí musia presvedčiť proti Slovensku

nedeľa, 4. september 2016 11:23 | Autor: Jakub Vaverka

Anglickí hráči, ktorí musia presvedčiť proti Slovensku
Anglickí hráči, ktorí musia presvedčiť proti Slovensku | zdroj: © TASR

Anglicko dnes čaká prvý zápas pod vedením Sama Allardycea. Nominácia oproti ére Roya Hodgsona prešla niekoľkými zmenami. „Big Sam“ dal šancu viacerým prekvapivým menám, prinášame zoznam hráčov, ktorí musia presvedčiť už dnes, inak možno o svoju pozíciu prídu.

Zápas proti Slovensku je pre Angličanov dôležitejší, ako by sa mohlo zdať. Sam Allardyce je tvrdý a nekompromisný tréner, ak ho nominovaní hráči nepresvedčia už dnes v Trnave, je možné, že si v národnom tíme dlhší čas nezahrajú. Portál 90min.com priniesol zoznam futbalistov, ktorí dnes proti tímu Jána Kozáka budú hrať aj o svoju reprezentačnú budúcnosť.

Danny Rose

V čase dlhodobého zranenia Lukea Shawa sa Danny Rose prepracoval do základnej zostavy anglickej reprezentácie. Bek Manchestru United je však fit a na krajného obrancu Tottenhamu Hotspur bude preto vyvíjaný veľký tlak.  Aj napriek kritike verejnosti treba napísať, že Rose patril na Euro 2016 medzi najlepších hráčov Albionu, pričom vysoký štandard si drží aj v Premier League.

Joe Hart

Brankárska jednotka Anglicka Joe Hart je v najťažšej situácii vo svojej kariére. Koniec v Manchestri City a hosťovanie v FC Turín môže mať pre Harta viacero rezultátov. Buď si udrží vysoký štandard výkonov v národnom tíme a ostane jednotkou, alebo sa mu prestane dariť, skĺzne do priemeru a v Serie A zíde, ako sa hovorí, z očí. Na svoju šancu čakajú Butland či Forster.

Michail Antonio

Michail Antonio je jedným z najväčších prekvapení v anglickej nominácii. Agilný stredopoliar londýnskeho West Hamu United hrá v posledných mesiacoch v Premier League svoj najlepší futbal v kariére. Miestenka v národnom tíme je preňho životnou šancou, avšak ak nepresvedčí, v kádri Albionu ho už vidieť nemusíme.

Theo Walcott

Extrémna rýchlosť, kvalitná technika, presná streľba. Niekdajší obrovský talent anglického futbalu Theo Walcott nedosahuje v poslednom období takej výkonnosti, ako by verejnosť očakávala. Allardyce však opore Arsenalu verí a dáva mu šancu presvedčiť, že miesto v základnej zostave The Three Lions mu patrí.

Daniel Sturridge

Nik nepochybuje o tom, že keď je Daniel Sturridge plne fit, patrí medzi najlepších futbalistov nielen v anglickej Premier League. Kanonier Liverpoolu FC sa po zranení vracia do reprezentácie, ak však od prvého zápasu nebude dávať góly, Sam Allardyce s ním zrejme do základnej zostavy počítať nebude.

Jordan Henderson

Kapitán Liverpoolu ponúka koučovi národného tímu do záložnej formácie niekoľko možností, je naozaj flexibilný. Počas posledných mesiacov sa ani on nevyhol kritike na Britských ostrovoch, ale v súčasnom anglickom tíme by mal patriť medzi jedného z lídrov.

Wayne Rooney

Anglický kapitán, národná legenda, a predsa jeden z najkritizovanejších hráčov Albionu. Hviezda Manchestru United Wayne Rooney to nemá ľahké. Keď sa mu nepodarí zápas, automaticky je posielaný do dôchodku. Allardyce mu však verí, verí mu aj drvivá skupina fanúšikov. Práve „Wazza“ by mal byť aj v dnešnom zápase najväčšou hrozbou The Three Lions.