Main Content

Aké debuty zažili pri anglickej reprezentácii predchodcovia Allardycea?

nedeľa, 4. september 2016 11:08 | Autor: Jakub Vaverka

Aké debuty zažili pri anglickej reprezentácii predchodcovia Allardycea?
Aké debuty zažili pri anglickej reprezentácii predchodcovia Allardycea? | zdroj: © TASR

Anglický futbal dnes vstupuje do novej éry. Zápas proti Slovensku bude prvým pod vedením trénera Sama Allardycea. Pozrite sa, ako sa v prvých zápasoch vo funkcii darilo jeho predchodcom. Bude „Big Sam“ úspešný od úvodu?

Prvý zápas na lavičke akéhokoľvek tímu nie je jednoduchou úlohou, zodpovednosť sa zväčšuje o to viac, keď ste koučom národnému tímu, ešte k tomu v Anglicku, krajine futbalu zasľúbenej. Portál 90min.com si posvietil na to, ako sa darilo v úvodnom  stretnutí predchodcom Sama Allardycea.

Roy Hodgson

V súvislosti s Royom Hodgsonom si bude verejnosť pamätať predovšetkým jeho koniec pri národnom tíme. Prehra v osemfinále Euro 2016 s odpisovaným Islandom, ktorá mu nakoniec zlomila trénerský väz. Keď sme však pri jeho reprezentačnom začiatku, Anglicko pod jeho vedením v ouvertúre zvíťazilo 1:0 vo Wembley nad Nórskom, jediný gól zápasu skóroval Ashley Young.

Fabio Capello

Prvý zápas skúseného talianskeho trénera Fabia Capella na lavičke Anglicka sa datuje do roku 2008. Angličania sa vtedy vytrápili s organizovaným Švajčiarskom, vyhrali však tesne 2:1. O presné zásahy sa postarali Jermaine Jenas a Shaun Wright- Phillips. Ani jeden z týchto futbalistov sa už nenachádza v anglickej nominácii.

Steve McClaren

McClaren sa ujal anglického národnému tímu v roku 2006 a úvod mu vyšiel na výbornú. The Three Lions zničili v McClarenovej premiére Grécko presvedčivo 4:0, do čierneho sa trafili Peter Crouch (2), John Terry a Frank Lampard. Čiernym momentom McClarenovej anabázy sa stala domáca kvalifikačná prehra s Chorvátskom 2:3. Po tomto rezultáte bolo jasné, že si Anglicko nezahrá na Euro 2008.

Sven- Goran Eriksson

Švédsky tréner, ktorý rozumie anglickému futbalu ako málokto. Na jeho prvý zápas v reprezentácii už zapadol prach, avšak na tento výsledok Angličania radi spomínajú dodnes. Albion v roku 2001 zdolal Španielsko rozdielom triedy 3:0. Prvými Erikssonovými strelcami boli Barmby, Heskey a Ehiogu.

Kevin Keegan

Kultová anglická futbalová osobnosť Kevin Keegan sa reprezentácia ujala v roku 1999. Krátko pred koncom minulého tisícročia Angličania pod jeho vedením v prvom zápase porazili Poľsko 3:1.  Strelcami boli dnes už bývali futbalisti Tim Sherwood, Martin Keown a Andy Cole.

Glenn Hoddle

Pokračujeme cestou do histórie. Keď sa Glenn Hoddle stal trénerom anglickej reprezentácie, písal sa rok 1996. The Three Lions v prvom zápase pod jeho vedením porazili rozdielom triedy 3:0 Moldavsko. Do streleckej listiny sa zapísali Barmby, Gascoigne a Shearer.

Terry Venables

Ouvertúra Terryho Venablesa sa datuje do roku 1994. Anglicko vtedy porazilo čerstvého víťaza Eura Dánsko 1:0. Tomuto víťazstvu sa prizeralo v londýnskom Wembley 70 000 fanúšikov. Jediným strelcom zápasu bol David Platt.