Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: HC Plzeň 1929

štvrtok, 26. máj 2011 14:49 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: HC Plzeň 1929
Súperi Slovana na European Trophy: HC Plzeň 1929 | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto hcplzen

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na český HC Plzeň 1929.

HC PLZEŇ 1929

Základné údaje:
Rok založenia klubu: 1929
Farby tímu: modrá, biela
Tréner: Marián Jelínek (Česko)
Štadión: ČEZ aréna

Uplynulá  sezóna bola pre fanúšikov, hráčov a aj manažment Plzne veľkým sklamaním. HC 1929 totiž skončil po základnej časti na deviatej priečke a aj keď sa vyhli nepopulárnemu play-out, uniklo im aj play –off a sezónu Plzeň ukončila prakticky po poslednom kole základnej časti.

Zverenci Mariána Jelínka chcú preto v v letnej príprave zabrať a na European Trophy  úspešne reprezentovať Česko. Rovnako ako pre HC Mountfield, aj pre Plzeň bude duel so Slovanom spomienkou na federálne časy a slovenskí fanúšikovia dúfajú, že pre Čechov bude mať tento zápas trpkú príchuť.  Každopádne, HC Plzeň 1929 chce v nasledujúcej sezóne postúpiť minimálne do play-off českej Tipsport extraligy a tak ani tohto súpera rozhodne nemôžeme podceňovať.

ČEZ aréna

Plzeňský štadión, ktorý bol postavený v roku 1969, zmenil od sezóny 2005/2006 názov na ČEZ aréna. V susedstve krytého štadiónu sa nachádza aj novo zrekonštruovaná tréningová ľadová plocha. Aréna má kapacitu 8236 divákov, z čoho je na sedenie určených 5879  miest.