Main Content

Karius pracuje na návrate medzi tri žrde. Mignolet musí byť na pozore

piatok, 2. september 2016 15:58 | Autor: Jakub Vaverka

Karius pracuje na návrate medzi tri žrde. Mignolet musí byť na pozore
Karius pracuje na návrate medzi tri žrde. Mignolet musí byť na pozore | zdroj: © TASR

Nemeckého brankára Lorisa Kariusa poznali pred týmto letom len fanúšikovia Bundesligy. Niekdajšia jednotka Mainzu však prestúpila do Liverpoolu, kde mala bojovať o miesto v zostave so Simonom Mignoletom. K tomuto súboju však zatiaľ nedošlo.

Karius nemal dostatok času na to, aby fanúšikom The Reds predviedol, čo sa v ňom skrýva. Krátko pred koncom letnej prípravy utrpel zlomeninu ruky. Podľa denníka Liverpool Echo, ktorý má prehľad o dianí na Anfield Road, by sa Nemec do plného tréningu mohol vrátiť už budúci týždeň. Reprezentačnú prestávku využíva na postupný návrat do tréningového procesu a zvyšovanie záťaže na poranenú ruku.

Jurgen Klopp priviedol Kariusa do Liverpoolu za necelých päť miliónov libier z FSV Mainz a odborníci predpokladajú, že plavovlasý gólman má dostatočné schopností na to, aby zo svätyne The Reds vytlačil často chybujúceho Belgičana Simona Mignoleta.

Svoju aktuálnu situáciu komentoval aj samotný maród: „Zlomenina sa úspešne zahojila, verím, že čoskoro sa naplno vrátim do tréningu a budem budovať formu. Musím to skúsiť a zistím, ako sa budem cítiť. Postupne začínam chytať loptu, je to len a len na mne.“

V najbližšom ligovom zápase, ktorý je na programe po reprezentačnej prestávke, Liverpool privíta majstrovský Leicester City. Či to už bude s Kariusom je momentálne nejasné: „Celý návrat by mal trvať približne päť týždňov. Nechcem nič urýchliť. Som v poslednej fáze, začínam sa cítiť dobre a som sebavedomý. Možno budem späť skôr, ako sa očakáva.“