Main Content

Allardyce Hartovi verí. Proti Slovensku by nemal chýbať v zostave

piatok, 2. september 2016 13:22 | Autor: Jakub Vaverka

Allardyce Hartovi verí. Proti Slovensku by nemal chýbať v zostave
Allardyce Hartovi verí. Proti Slovensku by nemal chýbať v zostave | zdroj: © TASR

Anglický reprezentant Joe Hart to nemá jednoduché. Brankár, ktorý patril medzi najrešpektovanejších hráčov celej Premier League musel nútene na konci leta odísť do Serie A. Bude to znamenať jeho koniec v pozícii reprezentačnej jednotky Albionu?

Počas posledných rokov bol Joe Hart neohrozenou jednotkou Manchestru City. Nezáležalo na tom, či bol trénerom Sky Blues Mark Hughes, Roberto Mancini či Manuel Pellegrini. Toto leto však prišiel na Etihad Stadium Pep Guardiola, ktorý sa rozhodol, že Harta odsunie na vedľajšiu koľaj. Dôvodom má byť údajne jeho málo kvalitná práca nohami, teda prvok, na ktorom si Guardiola výrazne zakladá.

Šancu v prvých zápasoch sezóny  dostal veterán Caballero a keď španielsky kouč priviedol do City Claudia Brava z Barcelony Hartovi neostalo nič iné len odchod inam. Jeho hosťovanie v priemernom talianskom tíme FC Turín niektorých zhrozilo, iným vyčarilo úsmev na tvári, no faktom je, že anglický brankár sa musel rozhodovať rýchlo a nemohol riskovať, že by minimálne do januára len vysedával na lavičke.

Tréner anglického národnému tímu Sam Allardyce však Hartovi podľa svojich vyjadrení verí. Denník Daily Telegraph informuje, že aj napriek náročnému obdobiu Joea Harta by sme ho mali vidieť v základnej zostave Albionu v prvom zápase kvalifikácie MS 2018 proti SLovensku.