Main Content

Kantého varovali pred Mourinhom. Presvedčil ho až Conte

piatok, 2. september 2016 16:03 | Autor: Jakub Vaverka

Kantého varovali pred Mourinhom. Presvedčil ho až Conte
Kantého varovali pred Mourinhom. Presvedčil ho až Conte | zdroj: © TASR

Prestup francúzskeho stredopoliara N´Gola Kantého z majstrovského Leicestru City do Chelsea FC patril medzi hlavné udalosti leta na ostrovoch. Až po určitom čase však nevysoký bojovník prezrádza, že nechýbalo veľa a mohol obliekať dres Manchestru United.

Kanté prestúpil do Chelsea v júli za približne 30 miliónov libier, ako jeden z mála hráčov opustil úspešný tím Leicetru City z minulej sezóny. Obrovský záujem o služby mal aj portugalský kouč Manchestru United José Mourinho, ktorý Kantého dlhé týždne lanáril.

Francúzského reprezentanta, ktorý si zahral aj na domácom Eure 2016, citoval portál 90min.com. „To, že mi zavolal Mourinho bolo fakt fantastické. Bol som dopredu varovaný, že ma bude prehovárať. Vypočul som si jeho argumenty, prečo by som mal prestúpiť do Manchestru United.“

Mourinho však Kantého nepresvedčil, rozhodujúcim prvkom v ďalšom rozhodovaní o jeho kariére bol až taliansky tréner Chelsea FC Antonio Conte: „V tom čase som však už o United nerozmýšľal, rozhodoval som sa, či ostanem v Leicestri alebo odídem do Chelsea. Tie diskusie boli už na inej úrovni. Z debát s Contem som mal naozaj vynikajúci pocit.“

V prvých zápasoch nového ročníka N´Golo Kanté vždy patril do základnej zostavy Modrých. S jeho výkonmi v strede poľa je spokojnosť, navyše The Blues vyhrali všetky tri úvodné stretnutia v Premier League a spolu s manchesterskými tímami sú na čele súťaže.