Main Content

Rakitič bol krôčik od prestupu do Premier League

piatok, 2. september 2016 12:19 | Autor: Timotej Gašper

Rakitič bol krôčik od prestupu do Premier League
Rakitič bol krôčik od prestupu do Premier League | zdroj: © TASR

Aj keď čas na prestupy v rámci Premier League už skončil, médiá informujú o šokujúcom prestupe, ktorý sa mal udiať na trase Barcelona - Anglicko. V hre boli dva špičkové kluby.

Ivan Rakitič patril dlhé roky k oporám Sevilly, no od leta 2014 žiari v drese FCB na slávnom Nou Campe. V kádri „Blaugranas“ sa Chorvát od začiatku stal pevným členom základnej zostavy a v Barce má za sebou už viac než 110 odohraných zápasov. 28-ročný chorvátsky reprezentant vyniká hrou v strede poľa, či už ide o defenzívnu, alebo o ofenzívnu časť.

Barcelona však v lete výrazne nakupovala a podľa viacerých hlavne španielskych médií sa Rakitič začal cítiť v tíme Luisa Enriqueho prebytočný.

Vodu zamútil hlavne hráčov agent, ktorý sa skôr v lete vyjadril, že aj Barca podpíše nového konkurenta na Ivanov post, bude so svojim klientom uvažovať o prestupe. „Blaugranas“ získali Andrého Gomesa, čo viedlo k veľmi ostrým vyjadreniam na sociálnych sieťach. „Je čas odísť“, napísal na Twitter hráčov zástupca.

Podľa plátku Mundo Deportivo bol Rakitičov odchod takmer hotovou vecou najmä po tom, čo oficiálne ponuky zaslali Chelsea Londýn aj Manchester United. V tej dobe „The Blues“ naháňali nového stredopoliara a jednou z možností bol aj 80-násobný chorvátsky reprezentant. Inak na tom nebol ani Manchester United, ktorý si v prípade zlyhania v kauze #POGBACK chcel nechať zadné dvierka. O služby skúseného technika sa napokon prihlásil aj turínsky Juventus, no ten spadal do úvahy najmenej.

Napriek ostrým výmenám a týždňom špekulácií sa blondiak rozhodol zotrvať v Barcelone a nerozrušiť klubovú prípravu na dlhú a namáhavú sezónu. Rakitičove obavy však boli takmer isto zbytočné, keďže aj napriek konkurencii v kádri si svoje stále miesto s veľkou pravdepodobnosťou udrží.