Main Content

Stratená hviezda Walesu sa vracia do Premier League

piatok, 2. september 2016 12:09 | Autor: Timotej Gašper

Stratená hviezda Walesu sa vracia do Premier League
Stratená hviezda Walesu sa vracia do Premier League | zdroj: © TASR

Ešte nedávno o ňom nikto nevedel, no výkonmi na Euro 2016 zaujal nejeden klub a dokonca odmietol čínske milióny. Jeho kariéra bude napokon pokračovať v Premier League.

Hal Robson-Kanu, meno, ktoré sa z ničoho nič objavilo na súpiske waleského výberu na Majstrovstvá Európy. Robustný strelec patril k najskúsenejším hráčom v kádri a tréner jeho nomináciu nakoniec určite neoľutoval. Kanu bol veľmi dlhú dobu bez angažmánu, no svoj čuch na góly potvrdil na Eure, kde dal dva veľmi dôležité góly. Z toho jeden do siete Slovenska pri výhre Walesu 2:1. Rodák z Londýna sa vďaka tomu stal stredobodom pozornosti a desiatky klubov sa bili o jeho podpis.

Dnes už 27-ročný Robson-Kanu bol takmer 10 rokov kmeňovým hráčom Readingu, v ktorom napriek hosťovaniam odohral viac než 220 duelov. Kvôli zraneniam a úpadku formy s ním však Reading nepočítal. Na Eure ale dokázal, že stále patrí medzi minimálne waleskú špičku.

Počas leta sa naňho pri menách ako Pogba či Ibrahimovič mierne pozabudlo, no napriek tomu sa ozval West Bromwich Albion, ktorý dotiahol 35-násobného reprezentanta Walesu kompletne zadarmo. Tím pod vedením sympatického kouča Tonyho Pulisa sa pripravuje na veľmi náročnú sezónu, počas ktorej by určite rád dosiahol čo najlepšie umiestnenie v Premier League. Hlavnou hviezdou večera je každopádne 15 miliónová posila z Tottenhamu, Nacer Chadli, no k slovu sa dostane aj Hal Robson-Kanu, ktorého skúsenosti môžu byť pre skromný West Bromwich nad zlato.

Pre mňa a moju rodinu to bolo veľmi dôležité rozhodnutie. Som nesmierne šťastný, že som tu,“ vyjadril svoje pocity po po prestupe na Hawthorns.

West Brom je perfektný klub so skvelým trénerom. Som veľmi rád, že som späť v Premier League. Ďakujem Readingu za všetko čo pre mňa urobil, no je čas prijať úplne novú výzvu,“ dal waleský kanonier.

Hrdina z Britských ostrovov takmer celú uplynulú sezónu nehral súťažný zápas, čo vzbudzovalo u záujemcov veľké pochybnosti ohľadom jeho výkonnosti. Výpadok formy ale u samotného futbalistu nepripadá do úvahy. „Všetko je o kádri. Ja som úplne fit a pripravený dať zo seba všetko. Tento klub mi ponúkol šancu a ja to určite využijem. Neviem sa dočkať.“

Okrem West Bromwichu mal o jeho služby záujem aj čínsky klub Šanghaj SIPG, ktorý útočníkovi ponúkal rozprávkový týždenný plat vo výške 100 tisíc libier. Kanu však Ázií odolal a čínske milióny kvôli Premier League s radosťou odmietol.

V má tak Hal novú šancu dokázať svoje strelecké nadanie a tiež bude určite dôležitým článkom pre Wales v kvalifikácií na MS 2018.