Main Content

Cenný úlovok West Hamu. Získal bývalú oporu Realu Madrid

štvrtok, 1. september 2016 09:29 | Autor: TASR

Cenný úlovok West Hamu. Získal bývalú oporu Realu Madrid
Cenný úlovok West Hamu. Získal bývalú oporu Realu Madrid | zdroj: © TASR

Londýn 1. septembra (TASR) - Španielsky futbalový obranca Alvaro Arbeloa odchádza z Realu Madrid do West Hamu United. Informoval portál BBC.

Skúsený 33-ročný ľavý obranca sa s "kladivármi" dohodol na ročnej spolupráci. Do Premier League odchádza bez odstupného, keďže mu na Santiago Bernabeu skončila v júni platná zmluva. Arbeola už v Anglicku pôsobil, v roku 2007 prišiel do Liverpoolu z Deportiva La Coruňa a za "The Reds" odohral 95 zápasov. Je majstrom sveta a dvojnásobným majstrom Európy, za španielsku reprezentáciu v rokoch 2008 až 2013 odohral 56 zápasov. S "bielym baletom" vyhral dvakrát Ligu majstrov.

"Pre mňa je to veľká šanca vrátiť sa do Anglicka a do Premier League, ktorá je fantastická. Chcel som v nej opäť pôsobiť. West Ham je skvelý klub so skvelým trénerom (Slavenom Biličom-pozn.). Rozprával som sa o ňom s mojimi chorvátskymi spoluhráčmi v Reale Lukom Modričom a Matteom Kovačičom. Tí mi o ňom ako o trénerovi povedali dobré veci, chcem s ním pracovať a dúfam, že sa niečomu aj priučím," povedal Španiel v rozhovore pre klubovú televíziu WHU.