Main Content

Analýza zápasov Roland Garros: Štvrtkové zápasy (V.)

streda, 25. máj 2011 21:20 | Autor: M M

Analýza zápasov Roland Garros: Štvrtkové zápasy (V.)
Analýza zápasov Roland Garros: Štvrtkové zápasy (V.) | zdroj: MM pre Šport7, foto SITA

Vo štvrtok sa na dvorcoch Roland Garros predstaví svetová jednotka Rafael Nadal. Jeho vyzývateľom bude Pablo Andújar. Okrem tohto zápasu nás čaká aj ďalších päťnásť. My vám prinášame analýzu troch z nich.

Lukáš Rosol (Q, 111-CZE) – Jurgen Melzer (8-AUT)
Štart: štvrtok, 26. mája, štart nie pred 16:30

Český kvalifikant Lukáš Rosol vyzve minuločného semifinalistu turnaja Rakúšana Jurgena Melzera. Očakávany sa pomerne jasný zápas.

Prekvapujúco jediný český zástupca v súťaži Lukáš Rosol, ktorý sa do hlavnej časti turnaja predral cez sito kvalifikácie dosahuje dnešným zápasom vrchol kariéry. Ešte nikdy nehral v druhom kole Grand Slamu. O motiváciu bude mať teda postarané. Pri svojej výške 196 cm disponuje kvalitným servisom. V prvom kole zviedol dlhú bitku s domácim Rogerom-Vasselinom 3:6, 6:2, 6:4, 3:6 a 7:5.

Jurgen Melzer bude akiste chcieť obhájiť semifinále z minulého roku. Tam sa senzačne prebojoval po štvrťfinálovej výhre nad Novakom Djokovičom, hoci prehrával 0:2. Medzi Melzerové silné stránky patrí aj hra na sieti. Rakúsky rodák zdolal v prvom kole tohto ročníka Andreasa Becka z Nemecka. Zápas prebiehal hladko a po setoch 6:3, 6:2 a 6:4 slávil postup do druhého kola.
Antuka by mala viac svedčať Melzerovi, avšak Rosol pri svojom najväčšom grandslamovom zápase nepredá zrejme kožu lacno., no v hendikepe 7,5 by sa mal tešiť Rakúšan.

Náš tip:  Jurgen Melzer vyhrá v hendikepe 7,5 (1,80)

Viktor Troicki (15-SRB) – Tobias Kamke (75-GER)

Štart: štvrtok, 26. mája, štart nie pred 16:30

Srbská tenisová dvojka Viktor Troicki nastúpi na zápas druhého kola proti menej známemu Nemcovi Tobiasovi Kamkemu.
Aktuálne 76. hráč rebríčku ATP Tobias Kamke meria 180 cm. Počas kariéry vyhral dva challangrové turnaje, štyrikrát prehral vo finále. V prvom kole triumfoval v štvorsetovej bitke nad Belgičanom Oliverom Rochusom 3:1. Avšak Rochusove slávne časy sú už len minulosťou.

Viktor Troicki si poradil v troch setoch s Nemcom Julianom Reisterom 6:4, 6:3, 6:3. Minulý týžden odohral Troicki na Svetovom pohári družstiev tri zápasy.  Vyhral nad Marcelom Granollersom a nad Michaelom Južnijim, oba zhodne 2:0. Jediný, kto ho dokázal premôcť bol domáci Florian Mayer.

Dnes by to mal byť štvorsetový zápas, nakoľko Troicki môže byť unavený. Na vlastnej koži sa o tom, že nie je dobré hrať turnaj tesne pred Grand Slamom aj Nicolas Almagro, ktorý senzačne pukol s Lukaszom Kubotom, hoci viedol 2:0.

Náš tip: V zápase bude nad 32,5 gemov (1,80)

Rafael Nadal (1-ESP) – Pablo Andújar (48-ESP)

Svetová tenisová jednotka a “kráľ antuky“, Španiel Rafael Nadal bude v druhom kole čeliť svojmu krajanovi Pablovi Andújarovi.
Rafael Nadal, hoci odohral päťsetový zápas s Johnom Isnerom, nehral zle. Výsledok je síce 6:4, 6:7, 6:7, 6:2, 6:4, no realita je iná. Nadal mal zápas pod kontrolou a aj podľa vyjadrenia odborníkov ho toto môže len naštartovať. Isner ho síce ničil svojím delovým podaním, ale dnes o Andújara nemožno čakať niečo podobné.

Andújarova froma je dávno preč. V apríli triumfoval v marockej Casablance, ale potom raz  vypadol v prvom kole turnaja ATP Masters 1000 a raz sa do hlavného pavúka ani nedostal. V Ríme ho v kvalifikácii zastavil Lorenzi, v Madride hral druhé kolo neúspešne s Brazílčanom Bellucim (0:2).
V prvom kole zdolal Santiaga Giralda 3:0.

Tipujeme, že na Rafovi sa únava neprejaví a zápas s Isnerom ho posilní. Duel by mal zvládnuť hladko, až veľmi hladko.

Náš tip: Rafael Nadal vyhrá v hendikepe 9,5 (1,80)