Main Content

Bayern získa mladý klenot Arsenalu Londýn

utorok, 30. august 2016 13:31 | Autor: Timotej Gašper

Bayern získa mladý klenot Arsenalu Londýn
Bayern získa mladý klenot Arsenalu Londýn | zdroj: © TASR

Mníchovský veľkoklub chce do konca prestupového obdobia priviesť ešte jednu výraznú posilu, ktorou by sa už v najbližších hodinách mal stať mladý klenot z Emirates Stadium.

Serge David Gnabry je rodákom zo Stuttgartu, kde tiež začal svoju futbalovú kariéru. Po ohromnom progrese ho ešte ako mladého chlapca do svojej akadémie dotiahol Arsenal Londýn a mladík dostal veľkú príležitosť ukázať sa.

Po rokoch v juniorských výberoch sa začal objavovať aj na súpiske prvého tímu  „The Gunners“, za ktorý dovedna odohral 18 súťažných zápasov. Minulú sezónu strávil nemecký reprezentant na nie veľmi vydarenom hosťovaní vo West Bromwich Albion, kde nastúpil len na 3 stretnutia. Krídelník respektíve stredný útočník však vyniká enormnou rýchlosťou a technikou s loptou, čo neuniklo zraku reprezentačných skautov, ktorí aktuálne 21-ročného rýchlika vybrali do olympijského výberu Nemecka na nedávno skončené OH v Riu.

Mladík splatil dôveru aj s úrokmi a v šiestich zápasoch sa dokázal šesťkrát trafiť do čierneho. Raketová forma neunikla viacerým klubom, ktoré takmer okamžite začali bojovať o Gnabryho podpis. Situáciu by mohol uľahčiť aj fakt, že vo Wengerovom kádri by si Serge hľadal miesto len veľmi ťažko. Okrem záujemcov ako Hamburg či Wolfsburg sa do boja podľa portálu TheSportBible.com zapojil aj gigant Bayern Mníchov. Carlo Ancelotti sa v lete s nákupmi určite nepretrhol a aj preto by bol Gnabryho príchod dobrým oživením konkurencie v kádri pred začiatkom dlhej a náročnej sezóny.  

Cena za 21-ročného Nemca by sa po úspešnom lete mohla vyšplhať až na 10-15 miliónov eur, keďže mladík okrem kvalitnej ofenzívnej dravosti predstavuje hlavne veľkú nádej do budúcna.