Main Content

FIFA berie zápas s Anglickom vážne, posiela k nám špičkového rozhodcu

utorok, 30. august 2016 10:23 | Autor: Filip Chudý

FIFA berie zápas s Anglickom vážne, posiela k nám špičkového rozhodcu
FIFA berie zápas s Anglickom vážne, posiela k nám špičkového rozhodcu | zdroj: © TASR

Stretnutie proti Anglicku otvorí celú európsku časť kvalifikácie na MS 2018. Možno aj preto tomu kompetentní venujú zvýšenú pozornosť a posielajú na Slovensko špičkového svetového rozhodcu.

V nedeľu o 18:00 začne päticou zápasov európska časť kvalifikácie na MS 2018. Jasným šlágrom v úvode bude súboj Slovensko – Anglicko, veď v celom prvom hracom kole sa neskôr stretnú s účastníkov vyraďovacej fázy Eura vo vzájomnom stretnutí už len Švajčiarsko s Portugalskom. Aj preto bude smerovať do Trnavy zvýšená pozornosť. A ako vidieť, tak ani FIFA nenecháva nič na náhodu.

Náš zápas s Anglickom totiž budú rozhodovať srbskí rozhodcovia na čele s Miloradom Mažičom. Tento skúsený rozhodca patrí v súčasnosti medzi svetovú špičku, o čom svedčia viaceré jeho nominácie na dôležité zápasy. Naposledy rozhodoval duel o európsky Superpohár medzi Realom a Sevillou.

Pre Mažiča to bude prvá skúsenosť so slovenským futbalom, keďže nerozhodoval ani jeden zápas našej reprezentácie, ani nepískal v zápasoch našich klubov. No Angličania to už tvrdiť nemôžu, aj keď ich reprezentácii ešte nepískal. No rozhodoval už množstvo duelov anglických klubov v pohárovej Európe.

Skúsenosti Mažič v minulosti zbieral aj na MS 2014 a nedávno aj na Eure 2016. Za sebou má tiež desiatky dôležitých zápasov na reprezentačnej scéne. Jeho kariérne štatistiky hovoria, že viac trestá hosťujúce mužstvá, ako tie domáce.