Main Content

Kauza Fabregas: Odíde alebo ostane?

pondelok, 29. august 2016 13:51 | Autor: Timotej Gašper

Kauza Fabregas: Odíde alebo ostane?
Kauza Fabregas: Odíde alebo ostane? | zdroj: © TASR

Od včerajšieho rána zaplnili internet rôzne špekulácie o náhlom odchode španielskeho reprezentanta z Chelsea, no zároveň sa objavili vyhlásenia, ktoré jednoznačne potvrdili jeho zotrvanie na Stamford Bridge. K situácií sa nakoniec okrem samotného hráča vyjadril aj tréner CFC, Antonio Conte.

Britský plátok TheSun.uk priniesol v nedeľu veľmi zaujímavú správu, podľa ktorej dal Antonio Conte istej skupine hráčov jasnú správu o ich neistej budúcnosti v kádri „The Blues“. Medzi nechcenými sa mal objaviť aj skúsený 29-ročný stredopoliar, Cesc Fabregas, ktorý patrí medzi popredné tváre londýnskeho veľkoklubu.

Španielska hviezda vyrastala v slávnej La Masii, no ešte v roku 2003 ho pod svoje krídla vzal Arsenal Londýn. Cesc sa v tíme Arsene Wengera vypracoval z mládeže až do prvého tímu a vytvoril si post svetovej hviezdy. Šikovný univerzál odohral v drese „The Gunners“ 302 duelov, počas ktorých mal prsty vo vyše 150 góloch.

Po dlhých a hlavne úspešných rokoch v Londýne po „stratenom synovi“ siahla opäť FC Barcelona. Tentokrát sa však zdatný bojovník sťahoval rovno do prvého tímu, kde ho čakalo takmer isté miesto v základnej zostave. Fabregas vydržal na Nou Campe tri dlhé sezóny a v lete 2014 ho zas a znova zlákalo Anglicko a Londýn, no tentokrát to už bola Chelsea.

Na Stamford Bridge ho prilákal hlavne Jose Mourinho, ktorý bol známym fanúšikom hry vtedy 27-ročného Španiela. Už len dva štarty chýbajú Fabregasovi k dosiahnutiu stovky odohraných duelov v drese CFC, no kto vie, či sa táto oslava vôbec bude konať.

Podľa britských plátkov bol Cesc už jednou nohou von z Chelsea, no nedávne vyhlásenia situáciu riadne zdramatizovali. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať, som stále hráč Chelsea a cítim v trénerovi dôveru tak isto, ako ju on cíti ku mne,“ okomentoval špekulácie samotný záložník.

Situáciu dostáva do varu aj fakt, že na britských ostrovoch sa prestupové okno uzatvára už o dva dni a preto nieje čas na dlhé premýšľania. Dlho diskutovanou vecou je tiež príchod Jamesa Rodrigueza z Realu Madrid, ktorý by mal nahradiť, respektíve získať práve Fabregasove miesto v tíme.

Zatiaľ sledujem veľmi dobré výkony na tréningoch. Som nesmierne šťastný, keď vidím, že mám dostatok tvrdo pracujúcich hráčov. Cesc pracuje tvrdo a vidím jeho odhodlanie, no to samozrejme majú aj ostatní hráči v tíme,“ dosť diskutabilne opísal situáciu nový kouč „The Blues“, Antonio Conte.

Ako sa táto kauza nakoniec vyvinie vyjasnia posledné dni a hodiny otvoreného prestupového trhu.