Main Content

Súperi Slovana na European Trophy: Kärpät Oulun

streda, 25. máj 2011 14:55 | Autor: Jakub Vaverka

Súperi Slovana na European Trophy: Kärpät Oulun
Súperi Slovana na European Trophy: Kärpät Oulun | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Bezprostredne po tom ako dostal Slovan Bratislava pozvánku na prestížny letný turnaj European Trophy, ktorý vyvrcholí decembrovým finálovým turnajom v Salzburgu (zúčastni sa ho len osem najlepších z 24 pozvaných tímov) sme sa rozhodli predstaviť našim čitateľom všetkých súperov jediného slovenského zástupcu v tejto atraktívnej súťaži. Dnes sme sa zamerali na fínsky Kärpät Oulun.

Kärpät Oulun

Základné údaje:
Rok založenia:  1946
Farby: žltá, čierna, biela
Tréner: Matti Alatalo (Fínsko)
Štadión: Oulun Energia Areena

Kärpät Oulun patrí v súčasnosti medzi najúspešnejšie tímy fínskej SM-Liigy. Majstrom Fínska sa Oulu stal v rokoch  1981, 2004, 2005, 2007 a 2008. V minulej sezóne skončili v základnej časti hokejisti z mesta Oulu na nelichotivej ôsmej priečke a v predkole play-off prehrali 0-3 na zápasy s deviatym celkom Espoo Blues.

Na túto nepodarenú sezónu chcú zverenci Mattiho Alatala rýchlo zabudnúť a prvú možnosť vylepšiť si chuť budú mať na European Trophy. Oulun toho za svoju 65-ročnú históriu preskákal už neúrekom a podľa odborníkov ho čaká ďalšia svetlá budúcnosť. Medzi slávnych hráčov, ktorí obliekali dres Karpätu patria napríklad Niclas Backstrom, Pekka Rinne alebo Jussi Jokinen. Dnes hrajú všetci títo hráči v NHL.

Oulun Energia Areena

Domáci stánok Kärpätu sídliaci v meste Oulu bol dokončený v roku 1975 a má kapacitu 6612 miest. Štadión sa do roku 2006 volal Raksilan jäähali, no potom prišla do klubu firma Oulun Energia a štadión nesie v súčasnosti názov práve podľa tejto energetickej spoločnosti.