Main Content

Kozák má ďalší problém, Duda si zrejme proti Anglicku nezahrá

nedeľa, 28. august 2016 13:44 | Autor: Filip Chudý

Kozák má ďalší problém, Duda si zrejme proti Anglicku nezahrá
Kozák má ďalší problém, Duda si zrejme proti Anglicku nezahrá | zdroj: © TASR

Už o týždeň nastúpime proti Anglicku, ale zo zahraničia neprichádzajú dobré správy. Ondrej Duda podľa nich tento zápas nestihne. Aké sú možné náhrady?

V pondelok o 15:00 je naplánovaný zraz slovenskej futbalovej reprezentácie pred zápasom s Anglickom, no môže sa stať, že reprezentační tréneri budú musieť oproti pôvodnej nominácii robiť zmenu. Pre berlínsky portál morgenpost.de sa totiž tréner Herthy Berlín Pál Dárdai vyjadril, že nevidí žiadnu šancu na rýchle zotavenie Ondreja Dudu. Ten by podľa správ z Nemecka mal maródovať až do polovice októbra.

„Je ťažké povedať, kedy sa vráti späť. Musíme byť trpezliví,“ vyjadril sa pre spomínaný web Dárdai. Duda má mať problém so šľachou pod kolenom, ktorá ho obmedzuje, aj preto v príprave nehrával pravidelne a nebude k dispozícii ani v nedeľnom zápase proti Freiburgu.

Zápas s Anglickom sa hrá už na budúcu nedeľu, preto je viac ako otázne, či Duda bude k dispozícii. SFZ si vyžiadal od klubu Dudovu zdravotnú dokumentáciu, podľa nej sa rozhodne, ako sa bude ďalej postupovať. Ak by Duda hrať nemohol a Ján Kozák by sa rozhodol povolávať náhradu, medzi náhradníkmi, ktorí sú uvedení v nominácii, nemá nikoho na Dudov primárny post, ale keďže ten hrával aj v útoku, náhradou by mohol byť Marek Bakoš, jediný útočník medzi náhradníkmi  v nominácii.