Main Content

West Ham blízko zisku útočníka z Manchestru City

štvrtok, 25. august 2016 15:22 | Autor: Timotej Gašper

West Ham blízko zisku útočníka z Manchestru City
West Ham blízko zisku útočníka z Manchestru City | zdroj: © TASR

Londýnsky klub prežíva veľmi rušné prestupové leto a neplánuje sa zastaviť. Po sérií výrazných posíl sú „The Hammers“ podľa najnovších správ veľmi blízko zisku aj nového útočníka, ktorý by mal prísť z konkurenčného Manchestru City.

Reprezentant Pobrežia Slonoviny bol do európskeho futbalu dotiahnutý českou Spartou. Po troch rokov v Prahe sa ukázal Bonyho potenciál a za 4 milióny eur ho kúpilo Vitesse. Robustný ofenzívny tank dokázal v Holandsku naplno uplatniť svoj potenciál, ktorý neušiel zraku desiatkam klubov.

Jeho podpis nakoniec v roku 2013 získali „Labute“ zo Swansea, ktoré za vtedy 24-ročného útočníka vysolili 14 miliónov eur. Raketovú formu si Wilfried preniesol aj do Anglicka a počas sezóny nasúkal skvelých 16 gólov. V januári 2015 ho do svojich plánov pridali „Citizens“ z Manchestru a Swansea zinkasovala 33 miliónov eur.

Na Etihad Stadium sa však Bony Wilfried viac trápi ako raduje. 19 mesiacov v klube a účasť len na 46 dueloch, v ktorých dokonca strelecká štatistika zatiaľ ostáva na čísle 11 gólov.

Odpoveďou na Bonyho kariérnu krízu by mohol trvalý odchod z Manchestru zvlášť potom, čo sa kormidla ujal Pep Guardiola. Ten nedokáže pracovať so silovými útočníkmi ako Bony či v Bayerne Mandžukič, keďže títo hráči nesedia v jeho zastaraných tiki-taka koncepciách. Záujem o afrického zakončovateľa prejavil West Ham United, ktorý po úspešnej minulej sezóne plánuje nadviazať na dobré výkony. Klub v lete doviedol mená ako Nordtveit, Ayew, Tore, Feghouli či Lanzini no stále nemá dosť. Pod vedením Slavena Biliča nabrali „Kladivári“ nový dych a prežívajú skvelú éru, ktorej súčasťou by sa už čoskoro mohol stať aj Bony.

„Wilfried je typ hráča, ktorého potrebujeme a chceme. Je pre nás dobrou možnosťou, no zatiaľ ni
č nieje oficiálne,“ povedal sám Boss na nedávnej tlač.konferencii.

West Ham sa najprv snažil o príchod Maria Goméza, no ten zvolil návrat do Nemecka a londýnsky klub tak zameral pozornosť na nevyužívaného odchovanca Sparty Praha, ktorý by mohol mať cenu okolo 10 miliónov eur.