Main Content

Mario Balotelli má zrejme nový klub! Bude mať slovenského spoluhráča

štvrtok, 25. august 2016 15:16 | Autor: Timotej Gašper

Mario Balotelli má zrejme nový klub! Bude mať slovenského spoluhráča
Mario Balotelli má zrejme nový klub! Bude mať slovenského spoluhráča | zdroj: © TASR

Po sérií odmietnutí by konečne problémový futbalista mohol nájsť miesto, kde bude nastupoval pravidelne. Táto destinácia však riadne zarazí nejedného fanúšika.

Vychoval ho Inter, šancu mu dal Manchester City, no najviac sa mu darilo v minulosti v AC Miláno. Príbeh kontroverzného útočníka ale vzhľadom na minulé úspechy musí nabrať nový smer. Zlom nastal v auguste 2014, kedy sa „Balo“ rozhodol prestúpiť do Liverpoolu. V drese „The Reds“ však kompletne vyhorel a na jeho osobu sa vzniesla rovno tsunami kritiky.

Bez formy teda útočník nedostával šance a pomaly si viac zvykol na miesto na lavičke. Po ročnom hosťovaní v AC je Mario späť na Anfield Road, no svoje tréningové jednotky absolvuje len s mládežníckym výberom Liverpoolu. Hráč s ghanskými koreňmi bol počas jeho rokov slávy prirovnávaný k Messimu či Ronaldovi, no teraz má 26 rokov a jeho kariéra sa musí reštartovať od úplného začiatku.

O nový angažmán by nemal mať problémový futbalista strach, keďže o jeho pohodlie sa stará sám Mino Raiola, ktorý mimochodom zastupuje aj Pogbu či Ibrahimoviča. Podľa slov agenta mal Mario viacero ponúk ešte pred rokom, no radšej zvolil ročné hosťovanie v Miláne. Aktuálne však ani Minove zázračné skúsenosti a schopnosti nestačia na vyriešenie Balotelliho krízy. Bývalý hráč Interu či Citizens bol doslova ponúkaný viacerým talianskym klubom ako Sassuollo, Udinese Calcio, Sampdoria či FC Turín. Rokovania však neuspeli, pretože okrem náročných finančných požiadaviek sa tieto kluby boja vziať si na krk personu ako Balotelli. Dokonca sa duo snažilo vyjednať kontrakt niekde v Anglicku, no jediný klub, ktorý prichádzal do úvahy, bol Wolverhampton.

Po Taliansku skúsil Raiola rokovať v Turecku, kde sa stretol so zástupcami všetkých istanbulských veľkoklubov, no neuspel. Teraz by táto dráma mohla konečne nabrať koniec. Záujem služby 26-ročného Taliana prejavil švajčiarsky klub, Sion.

„Áno, môžem potvrdiť, že rokujeme o príchode Maria Balotelliho, do úvahy spadá ročné hosťovanie s opciou. Zatiaľ ale nič nieje hotové a tak nemôžem povedať, či tento obchod bude úspešný, či nie,“ povedal predseda klubu, Christian Constantin pre švajčiarske médiá.

Takýto priebeh kariéry si Mario určite nepredstavoval. Pred pár rokmi extratrieda veľkoklubov sa teraz bude musieť snažiť o reštart a vyzerá to tak, že to bude v malom a nepovšimnutom švajčiarskom Sione, kde okrem iného hráva aj slovenský mladík, Lukáš Čmelík.