Main Content

Kucku ospevujú v Taliansku. Prirovnávajú ho k tanku či buldozéru

streda, 24. august 2016 10:06 | Autor: Dávid Lech

Kucku ospevujú v Taliansku. Prirovnávajú ho k tanku či buldozéru
Kucku ospevujú v Taliansku. Prirovnávajú ho k tanku či buldozéru | zdroj: © TASR

Talianska Serie A má za sebou len jedno kolo novej sezóny, no priaznivci AC Miláno na internete už všemožne ospevujú výkony slovenského futbalistu Juraja Kucku. Vyslúžil si to parádnym výkonom na San Sire v súboji s FC Turín.

AC Miláno zvládlo prvý súboj sezóny, keď v domácom prostredí zdolalo FC Turín 3:2 po vynikajúcom výkone Carloca Baccu, ktorý v zápase zaznamenal hetrik. Web italianfootballdaily.com mal ale jasno v tom, kto mal najväčšiu zásluhu na tesnom víťazstve talianskeho celku: „Práve Carloc Bacca bol po výhre najviac ospevovaný, no bola to práca Juraja Kucku, ktorého výkon bol kľúčový pre víťazstvo v prvom kole.

Portál zaoberajúci sa talianskym futbalom sa v ďalšej časti článku opäť rozplýval nad veľmi dobrým výkonom slovenského reprezentanta: „Juraj Kucka odviedol množstvo špinavej práce v strede poľa. Jeho výkon bol kľúčový vo všetkých oblastiach hry. Carloc Bacca bol jasným favoritom na zisk ocenenia pre muža zápasu, no Slovák mal veľký podiel na víťazstve.

Kucka skvelé výkony podtrhol 81-percentnou úspešnosťou prihrávok. Okrem iného, jeho hra ostala trochu nepovšimnutá aj kvôli 17-ročnému spoluhráčovi, brankárovi Gianluigimu Donnarummovi, ktorý v 96. minúte vychytal Turínu pokutový kop, ktorý mohol rozhodnúť o deľbe bodov.

Napriek Baccovmu hetriku a skvelému výkonu mladého brankára si na Twitteri fanúšikovia neodpustili komentár na adresu Juraja Kucku. Redaktor beIN Sports Matteo Bonetti napísal: „Dramatický záver zápasu. Donnarumma chytil penaltu a AC má tri body. Brilantní boli aj Bacca, Niang a Kucka.

Ďalej fanúšikovia AC považujú člena slovenského národného tímu za „tank“ (čo je častokrát aj jeho prezývka) či „buldozer.“