Main Content

Arsenal bude nakupovať v Nemecku za veľké peniaze

nedeľa, 21. august 2016 11:24 | Autor: Timotej Gašper

Arsenal bude nakupovať v Nemecku za veľké peniaze
Arsenal bude nakupovať v Nemecku za veľké peniaze | zdroj: © TASR

Ostro kritizovaný tréner Arsenalu Londýn, Arsene Wenger, sa predsa len pochlapí a v tomto prestupovom okne investuje ešte desiatky miliónov eur, informuje portál 90min.com.

Honba za novým útočníkom vyzerá pre Arsenal ako utópia a preto sa vedenie zameralo na zisk ofenzívnej superhviezdy z VfL Wolfsburg. Stredopoliar respektíve krídelník, Julian Draxler, je podľa zahraničných médií veľmi blízko odchodu na Emirates Stadium.

Draxler je čistokrvným odchovancom Schalke 04, kde pôsobil od útleho detstva. V Gelsenkirchene sa nadaný záložník prebil z mládeže až do prvého tímu, ktorého dres obliekal už ako teenager. Vo Veltins Arene nastúpil 22-ročný Draxler na úctyhodných 170 zápasov a vo futbalovom svete dokázal vyryť veľmi veľkú dieru. Nemecký talent storočia, ako ho prezývajú, však dospel k rozhodnutiu, že Schalke je naňho málo a chce sa posunúť vyššie.

V poslednom augustovom dni roku 2015 sa Draxler stal hráčom Wolfsburgu, kde aktuálne načína druhú sezónu. Víťaz MS 2014 však vo Volkswagen Arene nenaplnil všetky predpoklady a trápili ho aj zranenia. V Julianovi však stále drieme obrovské nadanie a potenciál, čo už dlhú dobu plánuje zúžitkovať Arsenal Londýn. V minulých rokoch sa o služby nemeckého reprezentanta zaujímali aj Real Madrid a PSG, no teraz v hre ostal len Arsenal, poprípade sa špekuluje o liverpoolskom FC alebo Evertone.

Pred pár dňami dokonca vyšlo vyhlásenie, v ktorom sa sám Draxler vyjadril nasledovne: „Na začiatku ročníka som s klubom uzavrel dohodu, že pokiaľ budem chcieť Wolfsburg opustiť, nebudú mi stáť v ceste. Chcem odísť teraz, cítim sa na veľkú výzvu,“ povedal mladý univerzál pre nemecký Bild.de.

Draxlerove kroky pravdepodobne povedú do Anglicka a rovno na Emirates Stadium, kde by bol 22-ročný futbalista vo veľkom vítaní. Neustále zranenia či nestála forma hráčov AFC by určite ponúkla Nemcovi dostatok herného priestoru, no za tento nákup by vedenie „The Gunners“ muselo vysoliť minimálne 50 miliónov eur. Takú čiastku však Arsenal nezaplatil ani za Ozila, Sanchéza či Xhaku, no raz za čas by takáto investícia Wengerovmu tímu určite nezaškodila.