Main Content

NBA: Legendárný Michael Jordan sľubuje oddanosť Charlotte Bobcats

piatok, 19. marec 2010 18:10 | Autor: TASR

NBA: Legendárný Michael Jordan sľubuje oddanosť Charlotte Bobcats
NBA: Legendárný Michael Jordan sľubuje oddanosť Charlotte Bobcats | zdroj: SITA

Víťazného ducha zo svojich hráčskych čias chce do basketbalového klubu Charlotte Bobcats priniesť nový väčšinový majiteľ Michael Jordan.

Legende zámorskej NBA sa podľa jej slov splnil sen, keď vlastníci ostatných klubov súťaže dali svoje požehnanie kúpe podielu Boba Johnsona za 275 miliónov dolárov. Jordan sa týmto stal oficiálne prvým bývalým hráčom na vrchole vlastníckej štruktúry klubu NBA a druhým majiteľom tmavej pleti. Prvým bol práve Johnson. Doteraz mal iba menšinový podiel a od roku 2006 rozhodoval o všetkých podstatných krokoch týkajúcich sa basketbalu. Od 26. februára nechýbal na žiadnom stretnutí "svojich" Bobcats a v Charlotte bude tráviť viac času ako doma v Chicagu. "Sľubujem oddanosť tomuto tímu. Mojou prioritou sú bez akýchkoľvek pochybností Charlotte Bobcats," povedal pred novinármi a držiteľmi sezónnych vstupeniek šesťnásobný víťaz NBA a člen Siene slávy.

Klub zo Severnej Karolíny vstúpil do NBA v roku 2004 a ešte nikdy nepostúpil do play-off. Tento rok sa to však môže zmeniť. Zverenci skúseného kouča Larryho Browna sú na šiestom mieste tabuľky Východnej konferencie a účasť vo vyraďovacej fáze by im nemala uniknúť.