Main Content

Coman chce spojiť budúcnosť s Bayernom, je ale hráčom Juventusu

utorok, 9. august 2016 10:51 | Autor: Jakub Vaverka

Coman chce spojiť budúcnosť s Bayernom, je ale hráčom Juventusu
Coman chce spojiť budúcnosť s Bayernom, je ale hráčom Juventusu | zdroj: © TASR

Francúzsky mladík Kingsley Coman je nezmar. V mladom veku vyhral toľko trofejí, čo sa niektorým futbalistom nepodarí za celú kariéru. Je kmeňovým hráčom Juventusu Turín, avšak hosťuje v Bayerne Mníchov. Práve s celkom Bavorov by chcel spojiť svoju budúcnosť.

Pred rokom odišiel mladučký Kingsley Coman na dvojročné hosťovanie do Bayernu Mníchov. Momentálne má v Bavorsku za sebou jednu sezónu a klubové vedenie je s ním spokojné. Paradoxne, jeden z vrcholov ročníka Coman zažil proti svojmu kmeňovému tímu. Vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov, kde pomohol FCB k výhre 4:2 po predĺžení presným zásahom.

Coman má o svojej budúcnosti jasno. „Rád by som ostal v Bayerne. Je to jeden z mojich cieľov odkedy som sem prišiel. Chcel by som tu hrať dlhšie (ako dva roky počas hosťovania),“ rozhovoril sa pre magazín Kicker.

Podmienky dohody s Juventusom Turín však znamenajú, že ak si chce Bayern udržať Comana minimálne do apríla 2017, musí talianskemu celku zaplatiť 18 miliónov libier. Potvrdil to riaditeľ FCB Karl- Heinz Rummenigge. Dodal však, že je veľmi pravdepodobné, že Kingsley ostane členom mužstva Carla Ancelottiho.

Vicemajster Európy 2016, ktorý má v 19 rokoch na svojom konte tituly z Francúzska, Talianska či Nemecka pokračoval: „Bayern je jeden z najväčších klubov na svete a chcem tu hrať niekoľko rokov. Neviem presne koľko. Toto bol ale nádherný rok. Hral som veľa aj keď to bola moja prvá sezóna. Posunul som sa ďalej, urobil som veľký progres. Odchod do Bayernu bol dobrým rozhodnutím.“

Jeden z najväčších talentov súčasnosti sa v krátkosti vrátil aj k prehre v domácom finále Eura proti Portugalsku: „Bolo to depresívne, pretože sme mali šancu stať sa majstrami Európy v našej vlastnej krajine.“