Main Content

Guardiolova Game of Transfers pokračuje

piatok, 5. august 2016 10:00 | Autor: Timotej Gašper

Guardiolova Game of Transfers pokračuje
Guardiolova Game of Transfers pokračuje | zdroj: © TASR

Španielsky tréner sa do práce v Manchestri pustil ozaj zhurta a nič nenecháva na náhodu. Aj keď už minul viac než sto miliónov eur, neplánuje sa uspokojiť ale práve naopak, na lane má ďalšie veľké hviezdy.

Šejkovia z Arabských Emirátov naliali do infraštruktúry a vývoju Manchestru City nepredstaviteľné čiastky peňazí a konečne chcú žať veľké úspechy. Pod trénerom Pellegrinim si síce „The Sky Blues“ vytvorili post giganta a ovládli domácu ligu, no každý veľkoklub chce jednu vec viac ako všetky ostatné - triumf v Lige majstrov.

Vedenie a fanúšikovia si Guardiolovym príchodom sľubujú akúsi klubovú revolúciu, ktorá má byť založená na novom hernom štýle a hlavne na kvalitnej forme počas celej sezóny. Bývalý tréner Barcelony a Bayernu Mníchov cíti s príchodom do Manchestru veľkú výzvu a samozrejme obrovskú zodpovednosť, čo viac krát sám potvrdil. Pep chce „Citizens“ za tie roky preformovať na svoj vysnívaný mančaft, na čo mu prirodzene budú poskytnuté všetky podmienky.

Prvým veľkým nákupom sa stal nemecký kúzelník Ilkay Gundogan, ktorý prišiel z BVB za 27 miliónov eur, následne prišli Nolito, Zinchenko a len pred pár dňami City skompletizovalo nákupy mladých pušiek Leroya Saného a Gabriela Jesusa. 20-ročný Nemec stál britský klub astronomických 50 miliónov eur, no jeho talent a potenciál určite stojí za to. Zatiaľ čo Sané bol s prestupom do City spájaný už dlho, 19-ročný Gabriel bol donedávna spájaný s Barcelonou, Realom Madrid, Bayernom Mníchov a tiež s Manchestrom United. Za všetky doterajšie posily manchesterský klub zaplatil 129 miliónov eur, čo je naozaj obdivuhodná čiastka.

Guardiola a jeho „dream team“ však ešte ani zďaleka nieje hotový. Čoskoro sa očakáva aj príchod anglického reprezentanta Johna Stonesa, ktorý je na listine City už tiež hodnú dobu. Everton sa však svojho klenotu zbaviť nechce a neuspokoja ho ani desiatky miliónov, čo už v minulosti zistila Chelsea. Vedenie chce rozšíriť základňu domácich hráčov a Stones je pritom aj skúsený a perspektívny obranca, ktorý by bol pre City určite platnou posilou.

Základný náčrt Guardiolovej idei je omladenie kádra a proces nakupovania technicky nadaných mladíkov, ktorých si Pep vypiple podľa seba. Okrem nakupovania posíl sa však na Etihad Stadium bude vo veľkom aj predávať.

Podľa ostrovných médií si kufre pomaly ale isto môžu baliť Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Aleksandar Kolarov, Samir Nasri, Eliaquim Mangala a Bony Wilfried.

Barcelonská legenda rozbehla tretiu trénerskú etapu a má tri roky nato, aby svetu a hlavne vedeniu City dokázal, že vie ako na veľké úspechy.