Main Content

Julian Draxler opúšťa Wolfsburg. Chce do Premier League, no v hre je aj nemecký veľkoklub

štvrtok, 4. august 2016 13:12 | Autor: Timotej Gašper

Julian Draxler opúšťa Wolfsburg. Chce do Premier League, no v hre je aj nemecký veľkoklub
Julian Draxler opúšťa Wolfsburg. Chce do Premier League, no v hre je aj nemecký veľkoklub | zdroj: © TASR

Hviezda Nemecka z ME 2016 oznámila trénerovi aj vedeniu Vlkov, že chce opustiť klub v čo najrýchlejšom časovom slede. S touto šokujúcou správou prišiel nemecký plátok Bild.de, ktorý zároveň informuje, že Draxlerove kroky povedú do Premier League.

Aj Julian Draxler je dôkazom toho, že Schalke 04 má jednu z najlepších akadémií na svete. Rodák z mesta Gladbeck bol členom „Koenigsblauen“ od roku 2001 a v prvom tíme strávil dlhé štyri sezóny.

Len 22-ročný futbalista nastúpil v minulosti za Schalke na 170 duelov, čo z neho robí mimoriadne skúseného hráča. Pred rokom sa však tuhé puto medzi „04“ a Julianom skončilo potom, čo „Baníci“ zaňho prijali 34 miliónovú ponuku od Wolfsburgu. Vlci v tej dobre prišli o Kevina de Bruyneho a tak len krátko pred začiatkom ligy narýchlo skompletizovali jeden z najzaujímavejších prestupov leta 2015.

Draxlerove počínanie vo Volkswagen Arene nemožno brať ako fiasko, no jeho hviezda nežiarila tak jasne ako v Schalke. 31 zápasov a v nich 8 gólov a 8 asistencií, to nie je najhoršia štatistika, no niektorí možno očakávali viac.

Od roku 2012 Julian taktiež nastupuje v národnom drese, kde už stihol odohrať 24 duelov a na konte má aj triumf z MS 2014. V kádri Jogiho Lowa nesmel šikovný ofenzívny univerzál chýbať ani počas EURA 2016, kde sa predviedol v úžasnom svetle hlavne v zápase proti Slovensku. Naším strelil gól a pridal aj asistenciu.

Mladého Nemca už roky lanáril Arsenal Londýn a teraz sa pridali aj ostatné kluby, čo vyvolalo vlnu špekulácií ohľadom jeho odchodu z Nemecka. Vedenie Vlkov však všetko dementovalo a fanúšikov uistilo, že Julian ostáva vo Wolfsburgu aj v budúcej sezóne.

Samotný hráč sa však rozhodol opačne. „Uvedomil som si veľa vecí a jasne som sa rozhodol, že po návrate z EURA 2016 chcem opustiť Wolfsburg,“ povedal 22-ročný Draxler pre denník Bild.de.

Toto vyjadrenie naštartovalo viaceré TOP veľkokluby v snahe o Draxlerov podpis a podľa Bildu má k jeho zisku najbližšie Arsenal Londýn a Everton FC.

Keď som prišiel pred rokom do Wolfsburgu, dohodli sme sa, že ak budem chcieť po roku odísť, klub mi to umožní. Cítim, že teraz sa môžem posunúť ešte vyššie a ak príde šanca z iného klubu, chopím sa jej,“ dodal k svojej budúcnosti.

O Draxlerove služby sa podľa nemeckých médií zaujíma aj Bayern Mníchov, no tam by 22-ročný Nemec hľadal herný priestor len ťažko. Draxlerova cena sa môže pohybovať okolo 50-60 miliónov eur, čo by pre „Karamelky“ z Liverpoolu mohlo byť celkom zložité. Naopak minúť tak veľkú čiastku by konečne mohol aj Arséne Wenger, ktorý by týmto podpisom upokojil všetkých nespokojných fanúšikov.