Main Content

Znovuzrodený Lass Diarra na lane TOP veľkoklubov

streda, 3. august 2016 13:13 | Autor: Timotej Gašper

Znovuzrodený Lass Diarra na lane TOP veľkoklubov
Znovuzrodený Lass Diarra na lane TOP veľkoklubov | zdroj: © TASR

Francúzsky futbalista po nie veľmi úspešných rokoch našiel svoju stratenú formu v Marseille, odkiaľ ale môže už čoskoro odísť, pretože záujem oň má hneď niekoľko európskych veľkoklubov.

Rodák z Paríža začal s futbalom v klube Le Havre, ktorý poslal do sveta okrem iného aj hráčov ako Riyad Mahrez, Steve Mandnda či Benjamim Mendy. V A-tíme francúzskeho klubu strávil Lassana len jeden rok, pretože po sérií kvalitných výkonov si ho všimla londýnska Chelsea, kde odišiel na 4,5 milióna eur.

Od leta 2005 do zimy 2009 trvala jeho anglická kariéra, počas ktorej stihol vystriedať Chlesea, Arsenal a tiež Portsmouth. V spomínanej zime 2009 sa Diarra sťahoval opäť, no tentokrát do Realu Madrid, ktorý za vtedy 25 ročného záložníka neváhal zaplatiť 20 miliónov eur.

Francúzsky reprezentant odohral v Madride obdivuhodných 116 zápasov, no už po troch rokoch ho zlákali rozprávkové finančné podmienky v ruskej Anži Machačkala. Prelietavý systém Diarru pokračoval aj naďalej a v auguste 2013 už opäť menil dres, keď prestupoval do Lokomotívy Moskva.

V hlavnom meste Ruska však prišla nečakaná kríza a problémy, ktoré vyústili až rozviazaním zmluvy a z Diarru sa stal voľný hráč. Po roku na „voľnej nohe“ ponúklo už 30-ročnému futbalistovi šancu Marseille, kde sa defenzívny tank nielenže dokonale uchytil, ale nabral formu, akú už dlho nemal. Priaznivé výkony mu priniesli aj opätovnú pozvánku do reprezentácie, kde odohral pár stretnutí v kvalifikácií na EURO 2016.

Lassana Diarra je tak v 31.rokoch späť na výslní a už čoskoro by mohol opäť meniť dres, keďže podľa portálu talkSPORT.com sa oň intenzívne zaujímajú kluby ako Manchester United, Tottenham, Valencia a tiež turecký Galatasaray.

Vzhľadom na pokročilý vek by sa jeho prestupová čiastka mala pohybovať okolo 5 miliónov eur.