Main Content

Mourinho chce a potrebuje obrancu. Má 3 zaujímavé možnosti

utorok, 2. august 2016 11:39 | Autor: Timotej Gašper

Mourinho chce a potrebuje obrancu. Má 3 zaujímavé možnosti
Mourinho chce a potrebuje obrancu. Má 3 zaujímavé možnosti | zdroj: © TASR

Jose Mourino má v pláne ešte do konca leta kúpiť nového obrancu, informuje britský plátok TheSun.uk, ktorý píše rovno o trojici adeptov na tento post.

Portugalský tréner plánuje s Manchestrom United dosiahnuť veľký úspech, za ktorým musí stáť dobre zložený káder. „The Special One“ si zakladá hlavne na kvalitnej a prepracovanej defenzíve, čo potvrdzoval v Interi, Porte, Reale či na dvakrát v Chelsea.

Počas tohto leta už „Red Devils“ posilnili hviezdy spolu za 80 miliónov eur a už čoskoro sa očakáva aj príchod Paula Pogbu, ktorý by klubovú pokladnicu mal stáť viac než 100 miliónov eur. To znamená, že Mourinhovi už neostávajú ďalšie desiatky miliónov na rozhadzovanie a svoje nasledujúce prestupové kroky si bude musieť poriadne premyslieť.

V obrane United je najskúsenejším hráčom anglický reprezentant Chris Smalling, ktorý ma stále ešte „len“ 26 rokov. Jose má preto v pláne priviesť ešte jedného stopéra, ktorý by z obrannej štvorice United spravil skalopevnú hradbu. Podľa plátku TheSun.uk má portugalský kouč v hlave tri mená, no rozhodnúť sa môže len pre jedno.

Prvou a zároveň najmenej pravdepodobnejšou možnosťou je príchod Lea Bonucciho. Skúsený hviezdny taliansky stopér bol dlhé týždne spájaný s odchodom na Stamford Bridge, kam ho lákal jeho bývalý tréner Antonio Conte.

Ak by ale „The Special One“ chcel Leonarda získať, musel by si pripraviť astronomických 60 miliónov libier, čo v aktuálnej situácií už asi nie je možné. Hráč ako Bonucci by však zapadol do každej jednej obrany a bolo by veľmi zaujímavé vidieť ho v Premier League.

Druhým menom na zozname je Ezequiel Garay, ktorý v októbri tohto roka oslávi 30. narodeniny. Garay má za sebou bohatú hráčsku kariéru v mužstvách ako Real Madrid, Benfica Lisabon či aktuálne v Zenite Petrohrad. Už 32-násobný reprezentant Argentíny vyniká svojou dravosťou a fyzickou zdatnosťou, čo by v Anglicku určite nebolo na škodu. Skúsený obranca síce v Rusku netrávi najlepšie roky, no každopádne by stále mal čo ponúknuť aj takému tímu, akým je Manchester United.

Tretím je Mourinhov krajan a vodca obrany „Svätcov“, José Fonte. Už 32-ročný stopér hrával dlhé roky v rodnom Portugalsku, kde vystriedal až 6 rôznych klubov. V lete 2007 sa po prvý krát vydal do sveta, aby skúsil anglickú ligu v drese Crystal Palace. O tri roky nato sa vtedy 26-ročný obranca presunul do Southamptonu, kde je dnes už uznávanou hviezdou a klubovou autoritou. Kapitán tímu zo St.Mary´s nastúpil v Premier League dokopy už na viac ako 350 zápasov, čo z neho robí jedného z najskúsenejších obrancov v lige. Ak má Mourinho v pláne doviesť nového skúseného dirigenta obrany a pritom neminúť veľa peňazí, Jose Fonte je tou najlepšou možnosťou.