Main Content

Začala mediálna vojna medzi Higuainom a prezidentom Neapolu

nedeľa, 31. júl 2016 18:15 | Autor: Dávid Lech

Začala mediálna vojna medzi Higuainom a prezidentom Neapolu
Začala mediálna vojna medzi Higuainom a prezidentom Neapolu | zdroj: © TASR

Odchod Gonzala Higuaina z Neapolu neostal bez negatívnej odozvy fanúšikov. Argentínčan chcel opustiť svoj bývalý klub v mieri, snažil sa to riešiť prostredníctvom médií, čo neostalo bez odozvy. Vznikla nová mediálna vojna. V hlavnej úlohe tretí najdrahší hráč sveta a prezident klubu Aurelio De Laurentiis.

Na prvej oficiálnej tlačovej konferencii Juventusu Turín sa nová posila „starej dámy“ nechala počuť, že k odchodu ho doviedol samotný prezident neapolského klubu. „Chápem všetok hnev a urážky na moju adresu, no stojím si za svojím rozhodnutím a som šťastný. Boli to tri úžasné roky (v Neapole pozn. red.) a chcem sa za nich poďakovať. Moje rozhodnutie odísť ale malo odôvodnenie,“ cituje slová Higuaina web espnfc.com.

Okrem vrelého poďakovania fanúšikom a trénerovi Mauriziovi Sarrovi sa 28-ročný argentínsky reprezentant obul do prezidenta Aurelia De Laurentiisa: „Rozhodol som sa odísť, pretože ma k tomu donútil De Laurentiis. Už dlho sme nemali dobrý vzťah, nemohol som s ním vydržať už ani minútu. Nebolo to ľahké rozhodnutie, no chcem využiť túto príležitosť a všetkým dokázať, že to stálo za to. Naším cieľom bude získať treble.

Tieto slová nenechali chladným prezidenta Partenopei, spomínaného Aurelia De Laurentiisa, ktorý reagoval na nelichotivé slová bývalého kanoniera svojho klubu. Podľa vlastných slov sa najprv k vyjadreniam Higuaina vyjadrovať nechcel, no napokon sa rozhodol vydať oficiálne vyhlásenie. „Ak bol pán Gonzalo Gerardo Higuain tak otrávený mojou prítomnosťou, trvalo mu príliš dlhý, kým odišiel. Buď je klamár alebo skvelý herec,“ cituje jeho slová portál goal.com.

Prezident talianskeho vicemajstra zároveň spomenul 15. apríl, teda deň, ktorý spolu s Higuainom strávili v Ríme, kde sa snažili u komisárov disciplinárky znížiť 4-zápasový dištanc rodáka z francúzskeho Brestu. V ten deň mal Gonzalo pôsobiť pokojne a nemal prejavovať žiadne náznaky neznášanlivosti. Zároveň De Laurentiisovi nie je jasné, prečo potom musel dlhé hodiny tráviť s hráčovým agentom o jednaní novej zmluvy, ktorá mala zabezpečiť zotrvanie najlepšieho strela Serie A v talianskom tíme.

Ak sa niekto snaží tvrdiť, že jeho odchod je mojou chybou, je to nedostatkom rešpektu voči Neapolčanom. Môžete zradiť tento tím, ak nemáte dostatok hanby, no nikdy ho nemôžete zosmiešňovať,“ uzavrel svoje vyhlásenie prezident klubu.

Odchod Gonzala Higuaina z Neapola tak má veľmi zaujímavú dohru. Fanúšikovia jeho predchádzajúceho zamestnávateľa pália jeho dresy, prezident Neapola ostro kritizuje vyjadrenia argentínskeho strelca, ktorý sa zatiaľ k slovám svojho bývalého šéfa nevyjadril.