Main Content

Nová posila Barcelony André Gomes: „Ronaldo mi gratuloval“

nedeľa, 31. júl 2016 16:57 | Autor: Timotej Gašper

André Gomes
André Gomes | zdroj: © TASR

Štvrtý a zatiaľ posledný letný nákup Barcelony len nedávno prezradil, čo mu na jeho prestup povedal reprezentačný spoluhráč a dobrý priateľ, Cristiano Ronaldo.

Portugalský rodák je tak ako väčšina jeho slávnych kolegov odchovancom lisabonskej Benficy, ktorej členom bol od roku 2011. Andrého špecialita vždy bola hra v strede poľa, kde vyniká svojou hernou víziou ale hlavne technickým nadaním. V lete 2014 si ho vyhliadla španielska Valencia, kde najprv odišiel na ročné hosťovanie. V tíme Netopierov si však mladík urobil tak silné meno, že Valencia zaň následne zaplatila 20 miliónov eur.

Na štadióne Mestalla odohral nadaný záložník 78 duelov a od roku 2014 začal nastupovať aj v národnom drese. Jeho šikovnosť a rýchly progres ho posunuli až na Majstrovstvá Európy 2016, kde ako je všeobecne známe, dokázal so svojím Portugalskom dokráčať až k víťazstvu turnaja. Gomes bol po celý čas dôležitou súčasťou kádru a tímu pomohol aj jednou asistenciou.

Aj keď na klubovej úrovni sa Andrého Valencii nedarilo, mladík zo seba na ME vydal maximum a to mu prinieslo to, na čo čakajú milióny futbalistov- prestup do FC Barcelona. Transfer bol hotový vo večerných hodinách, no prehnaná prestupová čiastka obletela svet rýchlosťou svetla. 35 miliónov eur a odsúdený na lavičku? Túto otázku si kládlo mnoho fanúšikov, no situácia môže nakoniec dopadnúť úplne inak.

K prestupu reprezentačnému spoluhráčovi a kamarátovi zagratuloval Cristiano Ronaldo, ktorý napriek rivalite Barcelony a Realu Madrid vyjadril Gomésovi podporu.

Rozprával som sa o tom s Cristianom. Zagratuloval mi a úprimne mi to prial, bol z môjho rozhodnutia šťastný. Boli sme spolu dlhú dobu v národnom tíme a ja som si hru s ním užíval, teraz sa však najviac na svete teším, keď budem hrať s Messim. Odteraz sme s Ronaldom rivali. Samozrejme, to sme boli aj keď som hral za Valenciu, no teraz to bude mať špeciálny náboj. Na ihrisku idú kamarátstva bokom.dailymail.co.uk cituje slová 23-ročného Gomesa z oficiálnej tlačovej konferencie.

Portugalského futbalistu čaká tuhý boj o herný čas s menami ako Rakitič, Busquets, Sergi Roberto a Andrés Iniesta, no André sa nevzdáva a verí, že si svoje miesto v tíme vybojuje čím rýchlejšie.