Main Content

Syn Zidanea na ceste do Premier League

nedeľa, 31. júl 2016 16:55 | Autor: Timotej Gašper

Syn Zidanea na ceste do Premier League
Syn Zidanea na ceste do Premier League | zdroj: Instagram

Nováčik z Middlesbrough neprestáva zbrojiť a na lane má už ďalší vzácny kúsok do zostavy. Tentokrát by podľa britského Mirroru malo ísť o samotného Zidanea.

Legendárny francúzsky reprezentant je hrdým otcom štyroch synov, ktorí idú prirodzene v otcových šľapajách. Najstarší syn, Enzo Zidane, má už 21 rokov a svoju kariéru sa pokúša rozbiehať v Reale Madrid, kde hráva za Castillu, resp. B-tím.

Ofenzívny stredopoliar odohral v drese Castilly 46 duelov, v ktorých sa podieľal na dvanástich góloch. Je potrebné povedať, že Enzo čerpá aj z otcovej slávy, no fakt, že v krvi má veľký potenciál sa vyvrátiť nedá.

V rezervnom tíme Realu čaká množstvo mladých talentov na chvíľu, kedy ich sám Zidane povolá do prvého tímu, medzi nimi aj hráči ako Martin Odegaard či samotný Enzo. Aktuálne je hŕstka vybraných šťastlivcov z Castilly na predsezónnom tour v USA, kde majú dokonalú príležitosť ukázať svoje nadanie. O prežitie v klube „Los Blancos“ bojuje aj 21-ročný Enzo Zidane, ktorý je ale taktiež horúcim ašpirantom na odchod.

Najstarší syn „Zizoua“ potrebuje zbierať skúsenosti a zdokonaľovať sa na najvyššej úrovni. Tú možnosť mu podľa britského Mirroru ponúka nováčik z Middlesbrough, ktorý počas tohto leta zbrojí ako o život. Do kádru klubu zo štadióna Riverside pribudli mená ako Negredo, Valdés, Guzan, Barragán či Viktor Fischer. Španielsky tréner Karanka si na pozíciu „10“ vyhliadol práve 21 -ročného Francúza, v ktorom drieme veľké nadanie a potenciál. Taktiež by bolo veľkým očakávaním, ako by si Zidane viedol v Premier League. Zatiaľ ale nič nieje definitívne, no Enzo má len dve možnosti.

Prvá je zotrvať doma v Madride a hrávať za Castillu, no druhá si pýta dávku sebestačnosti a veľkej odvahy, keďže prestup do Anglicka už vo veľa prípadoch znamenal úpadok. Borough ale bude bojovať maximálne o ročné hosťovanie a ak by sa tímy dohodli, pre Zidanea ml. by to určite nebol krok späť.