Main Content

Toto je 9 hráčov, s ktorými Jose Mourinho už v Manchestri United nepočíta

sobota, 30. júl 2016 15:32 | Autor: Timotej Gašper

Toto je 9 hráčov, s ktorými Jose Mourinho už v Manchestri United nepočíta
Toto je 9 hráčov, s ktorými Jose Mourinho už v Manchestri United nepočíta | zdroj: © TASR

Manchester United sa pod novým trénerom pripravuje na výraznú klubovú revolúciu, ktorej základ je výrazná obmena kádra. Portál talkSPORT prišiel s menoslovom deviatich hráčov, ktorí si červený dres v budúcej sezóne pravdepodobne už neoblečú.

Čo sa týka brankárov, ich počet v prvom tíme by mal ostať na čísle 3. Neohrozenou jednotkou ostane španielska hviezda David de Gea a chrbát mu bude kryť skúsený Segio Romero. Tretím, resp. záložným brankárom je 23-ročný Brit, Sam Johnstone.

V obranných radoch sa však zmení viac než dosť. Medzi prvými by sa mal poberať Paddy McNair. Reprezentant Severného Írska sa do povedomia dostal pod Louisom van Gaalom, ktorý dával mladému stopérovi dostatok herného priestoru. 21-ročný obranca síce skrýva veľký talent, no v aktuálnej konkurencii United sa nedokáže presadiť.

Jednou nohou je vonku aj 22-ročný rodák z Manchestru, Tyler Blackett. Bývalý reprezentant Anglicka vo výbere do 21 rokov strávil minulý rok na hosťovaní v Celticu Glasgow, kde ale nastúpil len na chabých 8 duelov a nijak výrazne nepresvedčil. Nadaný obranca tak nutne potrebuje reštart kariéry, ktorý sa uskutoční len v prípade, že opustí Old Trafford.

Okrem menej využívaných hráčov sa chystá odchod aj dvoch hviezdičiek z minulej sezóny. Cameron Borthwick-Jacskon a Timothy Fosu-Mensah sa ukázali v perfektnom svetle. Teenagerom sa pri mnohopočetnej maródke dostalo herného priestoru, ktorý zužitkovali dokonale. Krajní obrancovia taktiež podpísali s klubom nové vylepšené dlhoročné kontrakty, no to ešte nebol za kormidlom kádru Jose M. Obaja vyššie spomenutí však predstavujú obrovský potenciál a budúcnosť, preto sa skôr očakáva ich ročné hosťovanie.

Záloha „Red Devils“ je prepletená ikonami ako Schneiderlin, Herrera, Mata či Mkhitaryan, no v ich tieni ostávajú hráči, ktorí sa napriek talentu nedokážu v prvom tíme presadiť. Jedným z najväčších sklamaní je Adnan Januzaj. „Zázračný chlapec“ bol kedysi vynášaný ku hviezdam, no teraz je takmer zabudnutý. V minulej sezóne strávil istý čas na hosťovaní v BVB, odkiaľ ale odišiel predčasne. Reprezentant Belgicka je súčasťou letného kempu United, no čoskoro sa očakáva jeho prestup. 21-ročný ofenzívny stredopoliar priťahuje záujem hlavne z Premier League, kde by ho mnoho klubov chcelo získať na ročné hosťovanie.

V zozname nevítaných hráčov sa ocitol aj Bastian Schweinsteiger. Miláčik publika sa po takmer celej kariére v Bayerne rozhodol skúsiť niečo nové a od leta 2015 bol členom Manchestru United. Jeho herný čas však riadne zredukovali zranenia a následný úpadok formy. Už o 2 dni oslávi víťaz MS 2014 svoje 32. narodeniny, čo tiež nehrá v jeho prospech. Bastian len včera oznámil koniec reprezentačnej kariéry, no zdá sa, že možno príde koniec aj tej na Old Trafford. Nemecké média tvrdia, že v prípade prestupu by Basti svoj nový klub hľadal za veľkou mlákou v MLS.

Budúcnosť v klube nemá istú ani brazílsky ofenzívny kúzelník Andreas Pereira, o ktorého sa bijú kluby z La Ligy a malo by sa jednať o trvalý prestup. Rok na inom štadióne by mohol prežiť podľa talksport.com aj vysoko hodnotený útočník James Wilson, ktorý je žiadaný rovno v dvanástich klubov z PL. Posledný „pán na holenie“ je Will Keane. Už 23-ročný útočník sa nepresadil ani na hosťovaniach a pri predstave, že v ceste mu stoja veličiny ako Ibrahimovič, Rooney, Martial či Rashford, je odchod z United tou najlepšou voľbou.

Nielen fanúšikovia „červených diablov“ sú pred novou sezónou plní očakávaní. Bude to náročná výzva, no Jose Mourinho musí vrátiť United futbalovú hrdosť a verejnosti dokázať, že je naozaj jediným „The Special One“.