Main Content

Kluby z Premier League na love v Reale Madrid

sobota, 30. júl 2016 15:30 | Autor: Timotej Gašper

Kluby z Premier League na love v Reale Madrid
Kluby z Premier League na love v Reale Madrid | zdroj: © TASR

Britský plátok Metro.uk informuje, že viacero klubov z Premier League má záujem o mladú hviezdu Realu Madrid, ktorej sa v kádri „Pusiniek“ nedostáva dostatok pozornosti.

Jesé Rodriguez Ruiz je rodákom z mesta Las Palmas, kde strávil podstatnú časť  mládežníckej kariéry. V roku 2010 ho ako teenagera podpísal Real Madrid, kde mladík prvý rok pôsobil v Castille, resp. v rezervnom tíme. Za „B-tím“ Realu dokázal v 39 dueloch nastrieľať 22 gólov a s pribúdajúcim vekom si čoraz viac pýtal presun do prvého tímu.

K špičke „Los Blancos“ sa natrvalo pridal v lete 2013, odkedy za kráľovský klub odohral spolu 94 zápasov. Jesé je rýchly, technicky nadaný a taktiež fyzicky zdatný, čo mu dáva skvelé predpoklady uchytiť sa v takmer každej lige. 

Jeho profesia je však ofenzíva a hlavne krídelné priestory, ktoré v Reale strážia veličiny CR7, Gareth Bale či Karim Benzema. Tréner Zidane ho popri zraneniach spoluhráčov využíval aj na hrote útoku.

Zmluva na štadióne Santiago Bernabeu rodákovi z Las Palmas vyprší už budúce leto, preto je najideálnejší čas na vyriešenie jeho budúcnosti. Vlnu špekulácií vyvolalo aj vyjadrenie trénera Realu Madrid, ktorý ale uviedol veci na pravú mieru. „Či chce Jesé odísť aby hral viac? Neviem. Tu v USA na našom tour bol zápas proti PSG prvým v príprave. Jesé je tu s nami a nič sa zatiaľ nerieši. Tak ako on, sú tu všetci hráči, ktorým dávam rovnaké šance. To je všetko, čo môžem k tomuto povedať,“ metro.co.uk citovalo slová francúzskeho kormidelníka "bieleho baletu." 

Jesé si urobil dobré meno hlavne v uplynulom ročníku, kedy v lige strelil 5 gólov a pridal aj 6 asistencií, čo ho v súčte bodov robí 5. najlepšieho strelca klubu. O služby sympatického rýchlika sa okamžite začali zaujímať kluby z rôznych častí Európy. Okrem Monaka a Neapola sa vo veľkom spomína nemecký Wolfsburg, ktorý prišiel o Andrého Schurrleho.

Všetky špekulácie ale nakoniec vedú do Anglicka, kde o Jesého služby prejavil záujem londýnsky Arsenal a taktiež Liverpool. Ako je zvykom, Arsene Wenger si necháva všetko na poslednú chvíľu a ak by náhodou bol tým prekvapením príchod mladého Španiela, fanúšikovia „The Gunners“ by sa isto nepohnevali.

Boj nevzdáva ani Kloppov LFC, ktorý si vraj na 23-ročného futbalistu brúsi zuby už dlhšie, no v minulosti bola ich ponuka vo výške 10 miliónov eur odmietnutá. Teraz je však Jesého cena podstatne vyššia a vzhľadom na jeho pozíciu veľmi kvalitnej náhrady z lavičky sa jeho cena môže pohybovať okolo 25-30 miliónov eur.